2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

HÜRSİAD'dan iş adamlarına davet

Afyonkarahisahr HÜRSİAD Başkanı Ramazan Özçelik, büyümeyi isteyen iş adamlarının İzmir'de düzenlenecek İş Geliştirme Platformu'na katılmalarını istedi.


Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı Ramazan Özçelik, büyümek isteyen Afyonkarahisarlı firmaları, ESİDEF tarafından İzmir'de düzenlenecek platforma katılmaya davet etti. Geçen yıl düzenlenen 1. İş Geliştirme Platformu'na yaklaşık 8 bin kişinin katıldığını hatırlatan Özçelik, burada bunun üzerinde iş görüşmesinin gerçekleştiği ifade etti. Katılımcı firmaların farklı 28 sektör, 175 stant içinde ürün ve hizmetlerini sergileme imkanı bulduğunu hatırlatan Özçelik, program sonrası yapılan değerlendirme de rakamlara yansıyan yönüyle, programın bölge ve ülke adına faydalı olduğunu söyledi. Bu yüzden federasyonun bu yıl salon alanı ve stant sayısını artırarak platformun ikincisini düzenleyeceğini bildiren Ramazan Özçelik, şöyle konuştu: "Geçen sene programa stant açarak katılan Korel Termal, Diler Cam Mozaik, Zümrüt Şekerleme, Ekoplastik, Ant Dekor gibi firmalarımız sonuçtan etkilendiklerini, müşteri portföyünü genişletme, yeni pazarlara ulaşma ve bölgesel ticaretin hareketlenmesi adına çok verimli geçtiğini ifade etti. Hatta stant açan bir firmamız, platformu ziyarete gelen başka bir Afyonlu firmamız ile iş bağlantısı yaptı."


23 İŞ ADAMI DERNEĞİ İLE OMUZ OMUZAYIZ
HÜRSİAD Başkanı Özçelik, Ege ve Batı Akdeniz illerinde faaliyet gösteren 23 iş adamı derneğinin bu platformun başarısı için omuz omuza çalıştıklarını söyledi. Ayrıca 7 iş adamları dernekleri federasyonunun oluşturduğu Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TUSKON)'nun bu programa destek verdiğini anlatan Özçelik, "İş adamlarımızın daha iyi noktalara gelmesi için mücadele ediyoruz" dedi. Özçelik, ticarette en önemli unsurun karşılıklı güven olduğu düşünülürse, platforma iştirakin üst seviyelerde gerçekleşeceğini düşündüklerini söyledi.


Bu büyük organizasyonda en temel amacın bölgedeki iş adamları arasında iletişimin sağlanması, bölgesel ticaret ve yatırımların artırılması olduğunu vurgulayan Özçelik, ticaretin artırılmasının üretim artışını tetikleyerek yeni istihdam imkanları doğuracağını belirtti.


Özçelik, bu yönüyle de Türkiye'deki kronik işsizlik sorununun çözülmesine katkı yapılacağını ifade etti. Afyonkarahisar'da üretilen mermer, şekerleme, et ve et ürünlerinin yanı sıra termal tesislerin bölgesel tanıtımı adına bu organizasyonu iyi bir fırsat olarak gördüklerini anlatan Özçelik, sözlerine şöyle devam etti: "İlerisi için hedefleri olan, büyümek isteyen ciddi firmalarımızın, hazırlanan bu güzel ortamda mutlaka yer almalarını istiyoruz. Düzenlenen platformdan beklenen verimliliğin alınacağına inanıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 12:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?