1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

İç Ege Et Üreticileri Birliği kuruluyor

'İÇ EGE ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ' KURULUYOR

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, Afyonkarahisar'ın et sektöründeki yerinin çok önemli olduğunu söyleyerek, borsa olarak et sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, et ve et ürünleri merkezi haline gelen Afyonkarahisar'ın, "Borsamız da bu önemli sektörün tüm sorunlarını yakından takip etmektedir. Borsamızca kırmızı et sektörünün önde gelen firmaların katılımı ile yaptığımız istişare toplantısında 'İç Ege Et Üreticileri Birliği' kurulmasına karar verilmiştir” dedi.

ET TÜKETİMİ AZALIYOR

Son yıllarda yaşanan fiyat artışının tüketici, yetiştirici ve tüccarı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Mühsürler, “Firmalar faaliyetlerini sürdürebilmek için birbirleri ile rekabete giriyor ve iflaslar artıyor.Tüketici de pahalı olduğu için et alamamaktan şikayet ediyor.Temel gıda maddesi olan et tüketimi azalıyor" dedi.

DİŞİ HAYVANLAR KESİLDİ

"Sütün para etmediği dönemlerde doğurgan dişi sığırlar maalesef et elde etmek için kesildi” diyen Mühsürler sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurban Bayramlarında oldukça yaygın olarak dişi sığır kesilmesi süt sığırcılığımızı ve damızlık hayvan gücümüzü olumsuz yönde etkiledi. Hayır kurumları tarafından gerçekleştirilen kurban organizasyonlarında yaklaşık 80 ila 100 kilogram et elde edilen düveler kesildi. Zaruri durum olmadığı müddetçe dişi hayvanların kesimi yasaklanmalıdır.”

İTHALAT ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Et fiyatındaki artışın durdurulması için et ithalatının gündeme geldiğini hatırlatan Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, “İthalat kısa dönem için rahatlama sağlayabilir. Ancak çözüm değildir. Çözüm, hayvansal üretimi artırmak ve verimli hale getirmektir. Türkiye'de son yıllarda büyük ölçekli ve ekonomik hayvancılık işletmeleri kurulmaya başlanması sevindiricidir. Ayrıca çok küçük ölçekli aile işletmeciliği de terk edilmeye başlanması ise üzücüdür" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2010 Perşembe 13:25:01
Güncelleme :22 Nisan 2010 Perşembe 17:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?