3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İGM Başkanlığı'na Sel seçildi

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi 11. dönemi Meclis üyelerinin katılımı ile Meclis toplantı salonunda gerçekleşti.

İl Genel Meclisi 11. dönem 50 Meclis üyesi ilk oturumunu gerçekleştirdi. İlk oturumun 1 maddesinde yer alan Meclis Başkanı seçimi yapıldı. Meclis Başkanlığına AK Parti grubu adına Salih Sel, MHP grubu adına da Sabri Apak katıldı. Kapalı zarf usulü yapılan seçimlerde Sabri Apak 17 oy alırken, Salih Sel 33 oyla İl Genel Meclisi 11. dönem başkanı oldu. 10. dönem Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak'tan Meclis Başkanlığını devralan Salih Sel, "Afyon'umuza el birliği ile hizmet etmek için seçildik" dedi. Eski Meclis Başkanı Kocakulak'ın yeni Başkan Sel'e çiçek vererek tebrik etti.

"AFYONKARAHİSAR İÇİN EL BİRLİĞİ İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ"
İl Genel Meclisinin kaldığı yerde Afyonkarahisar'a hizmet etmeye devam edeceğini vurgulayan Meclis Başkanı Salih Sel, "önemli olan Afyonkarahisar'ın kazanmasıdır" ifadesine yer verdi. Meclis Başkanı Sel konuşmasında şunları söyledi: "İnşallah bundan sonra el birliği ile Afyon'umuz için, ilçelerimiz için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Afyon'umuz için en iyi şekilde çalışmaya gayret edeceğiz. Ben 1999-2004 döneminde Belediye Meclis üyesi olarak görev yaptım. O dönemde muhalefet partisinden olmamıza rağmen iktidardaki arkadaşlarımız ile çok büyük bir uyum içerisinde çalıştık. Aldığımız bütün kararları oy birliği ile aldık. Neticede Afyon hepimizin. Bizde sizin bu şekilde görev yapacağınıza kalben inanıyorum. Bu yüzden şimdiden başarılı çalışmalara hep birlikte imza atacağımız inanıyorum. Aynı zamanda bundan önce görev yapmış 10. dönem Meclis Başkanlığını yürüten Ahmet Kocakulak ve üyelere teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Salih Sel'in konuşmasının ardından Divan katipliği seçimine geçildi. Divan katipliğine Sultandağı İl Genel Meclis üyesi Mustafa Genç ile Şuhut İl Genel Meclis üyesi Ömer Tunçay seçildi. Meclis'in tek kadın üyesi olan Hatice Özkal ise toplantıya baş örtülü katılması bazı meclis üyeleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Meclis Başkanı Sel, meclis gündeminin sona ermesinin ardından tebrikleri kabul etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 18:30:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?