3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İGM şubat toplantısı

Afyonkarahisar İl Genel meclisi Şubat ayı 2. oturumunu Meclis Başkanı Ahmet Kocakulak başkanlığında gerçekleştirdi.

Gündem maddeleri ile devam eden İl Genel Meclis toplantıda İmar ve Kentsel İyileştirme Müdür Vekili İnşaat İskan Servis Sorumlusu Emin İpek, köylerdeki kanalizasyonların yüksek verim elde edebilmek için yapılacak çalışmalar ve alınacak önlem konusunda Meclis üyelerine bilgi verdi.

İpek, "İl Genel Meclisimizin 2005 yılında aldığı kararla büyük bir altyapı hamlesi gerçekleştirilmiş toplam kanalizasyonu biten köy sayısını 75'ten 305'e çıkartarak büyük bir başarı sağladık. Bugüne kadar köylerimizdeki kanalizasyon harcamaları güncelleştirildiğinde 35 milyon liraya yakın bir harcama kanalizasyon inşaatları için servisimizce gerçekleştirilmiştir. Yine 2009 yılı Ocak sonu itibarı ile kanalizasyonu biten köylerimizden 272 tanesinde toplamda 1 milyon 200 bin metre kare parke taşı ve 210 bin metrede bordür taşı döşenerek köylerimizin büyük bölümünü çamurdan kurtarmış bulunmaktayız. Bu yatırımlar içinde bugüne kadar toplamda 22 milyona yakın bir ödeme yapılmıştır. Kanalizasyonu sonradan biten 35 köye 2009 yılı içinde öncelik verilerek bu köylerde parke ve bordür taşı döşenmesi müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir" dedi.

"ALT YAPIDA KÖYLERİMİZE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPMAK İÇİN KOLLARI SIVADI"
İpek ayrıca köylerde kanalizasyonlardan yüksek verim elde edilmesi için köy muhtarlarına yazılı ve sözlü olarak şebeke kullanma talimatlarını ilettiklerini söyledi. Kullanma talimatı hakkında bilgi veren İpek, "Her hane kanalizasyon hattına bağlantı yapmadan önce atık sularını toplayacağı 40*40 ebadında parsel bacaları yapmalarının ve üstünü beton kapakla kapatmaları gerektiği, hane sakinlerince yapılacak olan bu parsel bacasından kanalizasyon şebekesine bağlantı yapılırken atık suların dışında herhangi bir şebekeye gitmemesi için şebeke tarafına demir ızgara yapılması, hanelerin kanalizasyon şebekesine bağlantılarının tekniğe uygun yapılması gibi uyarılarda bulunduk. Bu uyarıların dışında muhtarlarımıza avlu ve hayvan atık sularının kesinlikle kanalizasyon şebekesine bağlantısının yapılmaması ve rötara bu suların girmemesi, köy içinde muayene kontrol bacalarının açık tutulmaması, mevcut yıkama bacalarının periyodik olarak bu verilerek temizleme işlemlerinin yapılması ve kırılan baca kapaklarının muhtarlıklarca yenilenmesi uyarılarımızı sürekli olarak yeniledik. Ancak köylümüzce bu uyarılara fazlaca uyulmadığı yapılan incelemelerimiz neticesinde tespit edildi. Fakat her hangi bir yaptırım gücümüz olmadığından müdahale etme imkânımız yoktur" dedi.
"6 DERSLİK OKUL İHTİYACIMIZ VAR"

İpek'in konuşmasının ardından Başmakçı İl Genel Meclis üyesi Muhammet Dinçer, ilçelerindeki Cumhuriyet İlköğretim Okuluna yapılması gereken 6 derslik bina yerine 2 derslik yapılmasının ihtiyacı karşılayamayacağını ifade etti. Dinçer, "İlçemizdeki Cumhuriyet ilköğretim okuluna yapılmasını istediğimiz ve gündeme getirdiğimiz 6 derslik bina yapımı için girişimlerde bulunduk. Fakat bizim 6 derslik yapmamız gereken yere 2 derslik yapılması uygun görüldü. 6 derslik yapılacak yerin arasa sorunu olduğu söylenmişti. Bizde bu arsa sorununu çözdük. Bu nedenle de ilçemize ihtiyaç olan 6 derslik binanın yapılmasının uygun olacağını düşünüyorum" dedi.

"EĞİTİM HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİDİR"
Dinçer'in ilçesine istediği 6 derslik bina ihtiyacın doğru olduğunu belirten Çay İl Genel meclis üyesi ve Milli Eğitim komisyon Başkanı İbrahim Çengel, "6 derslik bina yapılacak olan okulda incelemelerde bulunduk. Fakat okulun bulunduğu yere 6 derslik yapılamayacağını 2 dersliğin uygun olacağını düşündük. Şuan Muhammet Dinçer kardeşimin beyan ettiğine göre yer sorununu hallettiklerini ve 6 derslik binanın yapılabileceğini söyledi. Bizlerde komisyon üyesi arkadaşlarımız ile okulun yapılacağı yeri yeniden inceleyip 6 dersliğin yapılması uygun ise yapılması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Çünkü eğitim her şeyden önce gelir" diyerek konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başmakçı ilçesi Cumhuriyet ilköğretim okuluna yapılması gereken 6 derslik bina oy birliği ile ilgili komisyona havale edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 23:28:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?