4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İGM üyeleri vedalaştı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Mart ayı 1. birleşimi Meclis başkanı Ahmet Kocakulak Başkanlığında gerçekleşti.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Mart ayı 1. birleşimi meclis üyelerini katılımları ile toplantı salonunda gerçekleşti. Meclis toplantısı önceki gündem dışı söz alan İl genel meclis üyeleri 5 yıl boyunca ilçelerine yapılan hizmetleri dile getirerek, salonundakiler ile vedalaştı.

2008 yılı İl Özel İdare faaliyet raporları hakkında meclis üyelerine bilgiler veren Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nce 2008 Mali yılı bütçesinin 85 milyon TL olarak kabul edildiğini ve 1 Ocak 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini söyledi.

Demirsoy "2008 Mali yılı bütçesinin yüzde 7,64'ü personel giderlerine yüzde 1,18'i Sosyal güvenlik kurumları devlet pirim giderlerine, yüzde 7,20'i mal ve hizmet alımlarına, yüzde 2,65’i cari transferlere, yüzde 72,38'i sermaye giderlerine, yüzde 0,12'si borç verme, yüzde 4,14'ü sermaye transferlerine ve yüzde 4,69'i yedek ödeneklere ayrılmıştır. Bildiğimiz gibi transfer harcamalarından kanuni payların dışında kalan büyük bir kısmı birlik yardımları, yedek ödenek, yatırımları hızlandırma ödeneği gibi ödeneklerde, daha çok yatırım harcamalarında kullanılmaktadır” dedi.

İl Özel İdaresi’nin 2008 yılında köylere büyük ataklar yaptığını açıklayan Demirsoy, “Köy yol, su, kanalizasyon, parke döşeme, sulama projeleri ve diğer köye yönelik hizmetlere ait faaliyetleri ile eğitim, sağlık, gençlik ve spor, kültür ve turizm, sosyal hizmetler ve diğer sektörlere büyük yatırımlar gerçekleşmiştir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 20:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?