2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

'İlacınla İlaç Ol' kampanyası

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'İlacınla İlaç Ol' temalı ilaç toplama kampanyası başlatıldı. 

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren'in öncülüğünde başlatılan kampanyada, israf edilen ilaçların değerlendirilmesi ve sosyal güvencesi olmayanların faydalanması amaçlanıyor. Kampanya kapsamında valilik önünde ilaç toplama çadırı kuruldu. Toplam 11 personelin görev aldığı sabah 08:00 ile akşam 20:00 saatleri arasında açık kalacak olan çadırda, vatandaşların kullanmadıkları ilaçlar toplanıyor. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Hüsnü Eren, amaçlarının, evlerde kullanılmadan son kullanma tarihini bekleyen ilaçların gelir düzeyi düşük olduğu için bu ilaçlara ulaşamayan kişilere iletmek olduğunu söyledi. İlaçların merkez ve ilçe sağlık ocaklarında veya valilik önünde kurulan çadırda toplandıktan sonra tasnif edileceğini anlatan Eren, tasniften sonra kullanılabilir durumda olanların Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını, kullanılamayacak durumda olanların da imha edileceğini belirtti. 

Hüsnü Eren, akıllı ilaç kullanımı yönünde yürütülen çalışmalar kapsamında, hazırlanan el broşürlerinin Afyonkarahisar İzcilik Kulübü öğrencileri tarafından evlere, halkın toplu halde bulunduğu cami, okul, sinema ve alış veriş merkezlerinde dağıtılacağını, ayrıca yerel radyo ve televizyon kanallarında konuyla ilgili mesajlar verileceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 14:20:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ ALBİR IP: 85.104.241.xxx Tarih : 3.05.2008 19:59:14

BU GÜZEL HABER İŞTE NE O CİNAYET BIÇAKLAMA AFYONUMUZA BU YAKIŞIYOR.