3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İlk aşı Yemenici'ye

AFYONKARAHİSAR'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞILARI YAPILDI

Yurt genelinde ilk olarak sağlık çalışanlarına yapılan domuz gribi (H1N1) aşısı, Afyonkarahisar'da ilk olarak Sağlık İl Müdürü'ne yapıldı.

Halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsüne karşı Afyonkarahisar'da ilk aşı, İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici'ye yapıldı.

Merkez Kanlıca Mahallesi'ndeki 12 Nolu Sağlık Ocağı'nda İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Ramazan Özçelik, Sağlık Ocağı Sorumlu Doktoru Yahya Fırat ve sağlık personeli aşı oldu. Sağlık Müdürü Yemenici, hafta içinde doktor, ebe, hemşire ve acil tıp teknisyeninden oluşan 2 bin 500 sağlık personeli ile bin 500 hacı adayının aşı olacağını söyleyerek, toplam 4 bin 100 doz aşı geldiğini belirtti. Aşıların Kasım ayından sonra diğer risk gruplarına da yapılacağını belirten

Yemenici, şöyle konuştu: "Okullarda da aşı yapacağız. Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi bu konuda eğiteceğiz. Okullarda broşürler dağıtılacak. Aşı olmak çok önemli. Afyonkarahisar'da şu ana kadar bir vaka yok. Biz hazırlıklarımızı yaptık. Bu konuda tedbirliyiz. Vatandaşlarımız da tedbiri elden bırakmasın. Mendil kullansınlar ve ellerini bol sabunlu suyla yıkasınlar. Virüsün yayılma hızı yüksek ama dayanıksız bir virüs. Sabunlu suya karşı dayanıksız. Hijyen çok önemlidir."

AFYONKARAHİSAR'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞILARI YAPILDI
AFYONKARAHİSAR'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞILARI YAPILDI
AFYONKARAHİSAR'DA İLK DOMUZ GRİBİ AŞILARI YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:42:04
Güncelleme :3 Kasım 2009 Salı 10:32:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?