30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

İlk defa yapılan ameliyat başarılı oldu

Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlük Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde bir hasta, böbrek kanserinin tekrarlaması nedeniyle ameliyat edildi. 

AKÜ Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi hekimleri, ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyat ile böbrek kanseri tekrarlayan 56 yaşındaki bir hastayı tedavi etti. Ameliyat, Üroloji Ana Bilim Dalı'ndan Doç. Dr. Cem Güler, Yard. Doç.Dr. Emre Tüzel, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Sezgin Yılmaz ile Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı'ndan Yrd. Doç. Dr. Okan Solak'tan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi. 

Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Güler, yaklaşık 1 yıl önce sağ böbrek kanseri nedeni ile radikal nefroktami ameliyatı geçiren ve böbreği alınan hastanın, sağ yan ağrısı yakınması ile Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi Üroloji Kliniği'ne başvurduğunu söyledi.

Doç. Dr. Güler, "Yapılan tetkiklerin ardından böbrek kanserinin tekrarladığı ve kanserin karaciğerin sağ bölümüne, kalın bağırsağın bir kısmına ve solunum zarına yayıldığı belirlendi. Hastanemizde ilk kez yapılan ameliyat ile hastanın karaciğer sağ lobunun bir kısmı, kalın bağırsağın bir bölümü ve solunum zarının kanserle tutulan kısmı kitle ile birlikte çıkarıldı. Hastamız ameliyatın 5. gününde taburcu edildi" dedi.
.
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 07:54:28
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 08:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?