30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

İlk mesaj basına

AFYONKARAHİSAR VALİSİ BALKANLIOĞLU:

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kamu hizmetlerinin eski anlayıştan çok uzaklaştığını, şeffaflık ve açıklık politikasının Türkiye'de de artık belli bir mesafeye geldiğini söyledi.

Valiler kararnamesi ile Bingöl Valiliği'nden Afyonkarahisar Valiliği'ne atanan İrfan Balkanlıoğlu, valilikteki makamına yerleşti. Valilik önünde İrfan Balkanlıoğlu'nu daire müdürleri ve vatandaşlar karşılarken, Vali Balkanlıoğlu da tören mangasını selamlayarak makamına geçti. Makamında bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Valiliği'ne atanmış olmasının hayırlı olmasını temenni etti. Değişik bölgelerde 20 yıldır görev yaptığını dile getiren Balkanlıoğlu, İstanbul-Bağcılar Kaymakamlığı'nın ardından Bingöl Valiliği'ne atandığını, oradaki 3 yıllık görevinin ardından da Afyonkarahisar Valiliği'ne getirildiğini ifade etti. Epey idarecilik yaptığını, deneyim ve tecrübesi olduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu: "Afyonkarahisar eski ve yerleşik bir il. Türkiye'nin potansiyeli olan, geleceği olan illerinden biri. 17 ilçesi ve 80 üzerinde beldesi var bildiğim kadarıyla. Daha önce Afyonkarahisar'a gelme ve yakından tanıma fırsatım olmadı ancak kısa sürede arkadaşlardan bilgi alıp ziyaretler edip, sorunları tespit etmeye çalışıp kaldığımız süre boyunca var gücümüzle vatandaşlara hizmet noktasında gayret edeceğiz. Farklı bir anlayış farklı bir vizyon göreceksiniz biz de inşallah. Hepimize hayırlı uğurlu olsun."

GAZETECİLER SORUMLULUK TAŞIMALI

Konuşmasında gazetecilere duyarlı haber anlayışı ile ilgili çağrıda da bulunan Balkanlıoğlu, şeffaflıktan çekinilmemesi gerektiğini söyledi.

Kamu hizmetlerinin eski anlayıştan çok uzaklaştığını belirten Balkanlıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Şeffaflık açıklık politikası Türkiye'de de artık belli bir mesafeye geldi. Basının huzurunda saklayacak gizleyecek hiçbir şeyi olmayan insanların, zaten şeffaflıktan da korkmaması, çekinmemesi lazım."

Gazetecilerin sorumluluk taşıması gerektiğini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bazen insan boş bulunuyor. Bir metne bağlı olmaksızın konuşma yapıyorsunuz. Oradan istemediğiniz halde ağzınızdan tasvip etmediğiniz bazı kelimeler çıkıyor. Yerel medyada bazen de ulusal medyada manşete taşıyorlar. İnsanları yıpratmak, kişileri yıpratmak, sonuçta belki o insana da zarar veriyor ama çalışma azmi, şevkini körelttiği için çalıştığı yerlerde bölgeye de zarar olabiliyor. O nedenle sorumlu bir basın çok güzel. Birlikte iyi iletişim kuracağız inşallah. Her türlü faaliyetlerle Afyonkarahisar'da iyi işler yapacağımıza inanıyorum."

AFYONKARAHİSAR VALİSİ BALKANLIOĞLU:
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2011 Salı 15:48:00
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 01:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?