4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İmga: Sadece üyeyim

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, görevini kötüye kullanma iddialarına açıklık getirdi. İmga, iddia edildiği gibi Ankara Güzelbağ Kooperatifinin karar merciinde görev almadığını sadece üye olduğunu söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, belediyeye ait 30 bin metrekarelik arsanın belediye üst düzey görevlilerinin yönetici olduğu Gülbağ Yapı Kooperatifi'ne yasalara aykırı olarak verildiğini öne sürmesine, Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga cevap verdi. Valilik makamında basın toplantısı düzenleyen İmga, Ankara'daki Gülbağ Kooperatifinin karar organında görev almadığını sadece 157 üyesinden biri olduğunu söyledi.

2001 yılında kooperatife üye olduğunu ve halen üyeliğini devam ettirdiğini belirten Vali İmga, şöyle konuştu: "Söz konusu kooperatif 2001 yılında çeşitli meslek kuruluşlarındaki bazı arkadaşlarımızla kuruldu. Ben o sıralarda Ankara vali yardımcısıydım. Diğer mesleklerden pek çok insanın yanı sıra diğer vilayetlerdeki vali yardımcılarıyla da üyelik teklifi söz konusu oldu. Başka arkadaşlarım ve bende bu kooperatife üye olduk. Kooperatif yönetim kurulunda veya denetleme kurulunda hiç görev almadım. Yani karar organlarında bir görevim söz konusu olmadı. Kooperatifin 157 ortağından biri olarak dahil oldum."

Kooperatif üyeliği yasal süreci içerisinde İçişleri Bakanlığına mal beyanında bulunduğunu söyleyen Vali İmga, sözlerine şöyle devam etti: "Kooperatif arsasının devri ile ilgili ne Ankara Valiliği'nin ne de şahsımın hiçbir dahili olmamıştır. Kaldı ki kooperatifin arsası 2003 yılında Ankara Vali yardımcılığımdan ayrılmamdan sonra gerçekleşmiştir. Bunun yanı sıra kooperatif yetkililerinden aldığım yetkiye göre, kooperatif arsa temin ederken saha içerisindeki vatandaşların tarlalarını o dönemde metrekaresini 26 milyon TL kamu arazilerini ise ihaleli olarak metrekaresi 40 milyon TL'ye alınmış. Bu durumda 14 milyon TL kamu adına fark bulunmaktadır. Ortakların ödemeleri 2001 yılından geçen yılın sonuna kadar sürmüştür."

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:12:12
Güncelleme :10 Şubat 2009 Salı 18:16:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?