2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

İscehisar doğalgaza kavuşacak

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki vatandaşlar, Bakanlar Kurulu kararıyla doğalgazın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması amacıyla yürürlüğe giren "BOTAŞ tarafından nüfusu 10 binin üzerindeki yerleşim merkezlerine doğalgaz verilmesi" uygulamasının gereği olan elektrik abonelerinin yüzde 60'ının müracaat etmesi şartını yerine getirerek doğalgaza kavuştu.

İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararıyla doğalgazın ülke genelinde yaygınlaştırılması için nüfusu 10 binin üzerindeki yerleşim merkezlerine doğalgaz verilmesi uygulamasından İscehisar'ın da yararlandığını kaydetti.

İscehisarlı vatandaşların doğalgaz yatırım fırsatını geri çevirmediğini belirten Çibik, şöyle konuştu :

"İscehisar modern ve temiz ısınma şekli olan doğalgaza kavuşacak. Bakanlar Kurulu aldığı kararla nüfusu 10 binin üzerinde olan Türkiye genelindeki 300'e yakın ilçeye doğalgaz yatırım fırsatı tanımıştı. Bu fırsattan bizimle birlikte 8 ilçe faydalandı. Doğalgaza kavuşacağımız için çok mutluyuz. Doğalgaz fırsatından yararlanmamız için ilçelerde elektrik abone sayısının yüzde 60'ının doğalgaz ön aboneliği yaptırması gerekiyordu. İlçedeki vatandaşlarımızın duyarlılığı sayesinde doğalgaz yatırımının BOTAŞ tarafından yapılması imkanı tanındı. İlçemize çağın ısınma yöntemi olan doğalgazı inşallah getireceğiz. İscehisar'a gelecek doğalgaz yatırımının şimdiden hayırlı olmasını dilerim ."

Çibik, Afyonkarahisar'da 4 ilçede doğalgaz aboneliği için ön talep toplandığına değinerek, İscehisar'la birlikte Şuhut, Emirdağ ve Sandıklı ilçelerinde de ön abonelik işlemleri yapılmaya başlandığını bildirdi 

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 18:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?