4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İscehisar'da deprem tatbikatı

Afyonkarahisar İscehisar İlçesi Fatih İlköğretim Okulu'nda "Deprem ve Yangınlara Karşı Alınması Gereken Tedbirler Eğitimi" ve "Tahliye ve Kurtarma Tatbikatı" yapıldı.

Afyonkarahisar İl Sivil Savunma Müdürlüğü, İscehisar Sivil Savunma Müdürlüğü ve Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde öğrencilerin katıldığı "Deprem ve Yangınlara Karşı Alınması Gereken Tedbirler Eğitimi" ve "Tahliye ve Kurtarma Tatbikatı" gerçeğini aratmadı. Öğrenciler, kendilerine verilen bilgi ışığında deprem ve yangınlarda yapmaları gerekenleri uyguladı.

İscehisar Sivil Savunma Müdürü Orhan Meydanoğlu, eğitim ve tatbikatın önemine değindi. İlçedeki tüm okullarda 28 Şubatta bu tür tatbikatların yapıldığını, ek olarak Fatih İlköğretim Okulu'nda tahliye ve kurtarma tatbikatının gerçekleştirildiğini anlatan Meydanoğlu, bu tür eğitim ve tatbikatlarla öğrencilerimiz ve halkımızda Sivil Savunma bilincinin artırılarak doğal afetlerle mücadelede mesafe kat edildiğini söyledi.

Meydanoğlu, zamanı ve zemini belli olmayan felaketlere karşı hazırlıklı olmanın maddi ve manevi kazançlarımızı mutluluğumuz için kullanma imkanını artıracağını belirtti. Yapılan başarılı eğitim ve tatbikatların İscehisar ilçesinde sürekli devam edeceğini anlatan Meydanoğlu, bu eğitim ve tatbikatlarla iyi bir sonuç elde ettiklerini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2009 Pazartesi 17:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?