1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

İşçilere güvenlik engeli

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde, özel bir şirket bünyesinde çalışan temizlik işçileri, işlerine son verilmesine tepki göstererek İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem yaptı. Sağlık Müdürü ile görüşmek isteyen işçiler görevlilerle tartıştı.

Konya merkezli bir firma ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi arasında yapılan temizlik ihalesi, Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin incelemesi sonucu fesh edildi.

Bunun üzerine hastane çalışanı 182 işçi işsiz kaldı. Daha önce Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünde eylem yapan işçiler bu kez İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler adına konuşan Abdullah Aydoğmuş, mağdur durumda olduklarını belirterek işlerini geri istediklerini söyledi. "İşimizi geri istiyoruz" diye bağıran işçiler, basın açıklamasının ardından İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ile görüşmek istedi. Binaya girmek isteyen işçiler ve özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Sağlık Müdürü Necip Yemenici'nin makam odasına çıkan işçileri yetkililer ikna etmeye çalıştı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin açıklamalarından tatmin olmayan işçiler, Sağlık Müdürü Yemenici ile görüşmek istediklerini yineledi.

Polisin müdahale ettiği olayda, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici bir toplantı yaparak işçilerin hepsiyle görüşeceği sözü verdi. Yemenici'den söz alan işçiler daha sonra binadan ayrıldı. Olay sonrası bir açıklamada bulunan Yemenici, hoş olmayan görüntüler yaşandığını belirtti. Yemenici, işçilerin geçen hafta geldiğini ve görüştüklerini belirterek şunları söyledi: "Sonuçta mağdur olmuşlar ve haklarını arama çabasındalar. Ancak, böyle bir görüşme şekli hiç uygun olmadı. Burası bir devlet kuruluşu. Sağlık Bakanlığı yaptığı soruşturma sonucu firmanın sözleşmesini fesh etti. Bunun üzerine firma yargıya başvurdu. Olay şu an yargıda. Mahkemenin sonuçlanmasını bekliyoruz. Yeni bir işçi alımı ve ihale hazırlığına giremiyoruz. Mahkeme yürütmeyi durdurursa işlerine devam edecekler. Mağdur durumdalar, bunun farkındayız. Mahkemeden çıkacak kararı bekliyoruz."

Eylem esnasında bazı kadın göstericilerin ağladığı görüldü.

 

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER
İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER
İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 15:39:00
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 13:35:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?