2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

İsrail'in saldırıları kınandı

Afyonkarahisar Kamu-Sen İl Temsilciliği tarafından İsrail'in Gazze Şeridindeki masum halka yönelik başlatılan saldırı kınandı.

İsrail zulmü ve ABD emperyalizmini simgeleyen bir maket ayaklar altında ezildi.


Kamu Sen İl Temsilciliği tarafından, İsrail'in Gazze Şeridi'nde Müslümanlara yönelik uyguladığı şiddete tepki amacıyla bir miting düzenlendi. Kamu-Sen'e bağlı sendika temsilcilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Eray Bekir Keskin ve çok sayıda yurttaşın katıldığı protesto mitinginde ilginç anlar yaşandı.
İsrail'in masum Filistinlilere dönük gerçekleştirdiği saldırıların haçlı zihniyetinin doğurduğu sonuçlar olduğuna değinen Kamu-Sen İl Temsilcisi Abdullah Umurhan, saldırıların İsrail yetkililerinin iddia ettiği gibi askeri değil sivil hedeflere yönelik olduğunu söyledi.


Aylar öncesinde planlanan bu hain saldırının devamının geleceğini açık açık söyleyen İsrail'in artık sabırları taşırdığını belirten Umurhan, "Barış naraları atılan bir dönemde bölgede yapılan bu saldırı İsrail'in kötü niyetini açıkça ortaya koymuştur. Bu olay, insanlıktan nasibini almamış olanların işlediği bir soykırımdır. Bu bir devlet terörüdür. Gazze'de yaşananlar başta ABD ve Avrupa ülkelerinin insanlık sınavıdır. Çünkü bu insanlık dışı saldırılar onların gözü önünde gerçekleşmektedir. İnsan hakları savunucularına sesleniyoruz. Bu katliam cezasız kaldığı müddetçe kaybeden sadece Filistin halkı değil tüm insanlıktır."


MAKET YANMAYINCA TEKMELEDİLER
Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Umurhan'ın konuşmasını ardından sendika üyeleri tarafından hazırlanan ve İsrail mezalimi ile ABD emperyalizmini simgeleyen bir maket yakıldı. Plastikten yapılan maket tüm çabalara rağmen bir türlü yakılamayınca maket ayaklar altında çiğnendi

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?