3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İşsizler Derneği'nden 'yardım' çağrısı

İşsizler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hasan Kaya, 320 aileye gıda paketi dağıttıklarını, 70 ailenin çocuğuna kırtasiye yardımı yaptıklarını ve günde 20 öğrenciye iftar yemeği verdiklerini söyledi. 

İHA’ya açıklamalarda bulunan Kaya, lüks iftar sofralarında yenilen yemeklerin maliyetiyle, onlarca işsiz ve fakirin ihtiyacının giderilebileceğine dikkat çekti. Birçok insanın açlık ve sefalet içinde olduğunu, ancak bazı kesimlerin lüks iftar sofralarında birbirlerini ağırlayarak israf ve gösteriş yaptığını kaydeden Kaya, “Lüksün ve savurganlığın bir bölümünden vazgeçelim ve birilerine yardım edelim. Dernek olarak, derdini anlatamayan, yoksulluk ve fakirlik içinde olmasına rağmen istemekten utanan insanları buluyoruz. Reklam yapmadan ve onurlarını kırmadan onlara yardım etmeye özen gösteriyoruz. Afyonkarahisarlı yardımsever kardeşlerimizin yardımlarını bu şekilde gerekli insanlara ulaştırıyoruz. Lüks iftar sofralarında yenilen yemeklerin maliyetiyle, onlarca işsiz ve fakirin ihtiyacı giderilebilir" dedi. 

Afyonkarahisarlı işadamlarını derneğe yardım yapmaya çağıran, yardım yapanlara da teşekkür eden İşsizler Derneği Şube Başkanı Hasan Kaya, “Ramazan ayında bugüne kadar 320 aileye gıda paketi dağıttık. Amacımız 500 aileye ulaşmak. 70 ailenin çocuğuna da kırtasiye yardımında bulunduk. Günde 20 bayan öğrencimize iftar yemeği veriyoruz. Bu iftar yemeklerini de lüks yerlerde değil, sade yerlerde veriyoruz. Erzak dağıtım aracımız da sürekli görevde. Aracımız hem yardım dağıtıyor, hem de yardım topluyor. Hayırsever vatandaşlarımız, aracımızı gördükleri zaman makbuz karşılığında yardımlarını yapabilir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 16:42:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?