2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

İşsizlere, iş garantili kurs

Afyonkarahisar İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya, dernek olarak iş adamları ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa kurs düzenleyeceklerini söyledi.


İş garantili kursların açılması için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden İşsizler Derneği Başkanı Hasan Kaya, Afyonkarahisar’da 6 meslek dalında kursların ilerleyen günlerde başlayacağını söyledi. Düzenlenecek olan kursların ücretsiz olduğunu belirten Kaya, "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz ve pek çok insanımıza Fortlif ve Loder yani kepçe kursu aldırıp meslek sahibi yapıp iş güvencesi sağlıyoruz. Şuanda 6 dalda iş garantili kursumuz önümüzdeki günlerde başlayacak. Kurslarımız ücretsiz olarak kurs almak isteyen bay bayan kursiyerlerimize vereceğiz. Kurslarımız Ekskavatör, Loder (yükleyici), Fortlif, Putmaster (beton pompası), turizmciler ile ilgili olarak da resepsiyon, kat, bel boy ve havuz görevlileri olarak kurs verilecek. Aynı zamanda masör ve masöz dallarında da eğitim verilecek. Amacımız işsizlerimizi kalifiyeli elemanlar yetiştirmektir. Kursu bitirerek sertifika alacak olan kursiyerlerimizin Milli Eğitim onaylı olacaktır. İşsiz gençlerimizin bu konuya eğilmelerini, müracaat ve kayıtlarını ücretsiz olarak derneğimize yapabilirler" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekirkaan dal IP: 88.236.62.xxx Tarih : 14.10.2008 13:18:18

cok güzel bi gelişim dogrusu inşallah ilimizde işsiz kimse kalmaz ben kendi adıma böyle bir imkan olusturan büyüklrimize tesekür ediyorum selam ve dua ile