4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İşte BBP adayı Karadağ'ın projeleri

Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Abdullah Karadağ, Afyonkarahisar'ı şaha kaldıracak projelerinin olduğunu söyledi.

Afyonkarahisar'ın gelişmesi ve değişmesi için "Büyük ailem" projesini hayata geçireceklerini söyleyen BBP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Abdullah Karadağ, insanları yoksullaştırmak yerine zenginleştirecek projelere imza atacaklarını söyledi.

Belediye Başkan adayı Karadağ, "Yerel yönetimler için tümüyle yenilikçi olmasına rağmen, işleyişi basit, etki gücü yüksek bir yönetişim modeli olan 'Büyük Aile' uzun soluklu belediyecilik, kamu ve özel sektör yöneticilik deneyimleri, uluslararası inceleme-araştırma çalışmaları ve akademisyenlerin desteğiyle 7 yıldır geliştirilmektedir.

Halkın ihtiyaçları, etik değerler, bilimsel ve tarihsel gerçekler ışığında modellenen Büyük Aile, sosyal ve ekonomik çözümler üretir. Sosyal hedefi; genç, yaşlı, çocuk, tüm vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek olan projenin ekonomik açılımlarında ise 'şehirde, açlık sınırının altında vatandaş kalmaması' ön koşuluyla, 'ortak kaynakların, eşit şartlarda, eşit paylaşımı' ve 'girişimde fırsat eşitliği' ilkeleri benimsenir. Belirlenen sorunlar ve üretilen çözümler şeklinde ilerleyen, bu model özetinde; yolsuzluk, rant, yoksulluk, işsizlik ve pahalılık sorunlarının nasıl çözüleceği anlatılmaktadır. Her aile, şirkete, sadece 1 kuruşa ortak olacak.

Şirket, her aileye bir kart verecek ve bu kartla, gıda, giyim, yakıt harcamaları, çok ucuza gelecek. Bireysel kazanç fazlası 'Nuh'un Gemisinde' birikecek. Yoksula, işsize destek verecek. Şehir enstitülerinde gençler yetişecek, meslek edinecek. Toplumsal kalkınma gerçekleşecek. Üretim peronları, montaj evleri ile istihdam sorunu bitecek. Üretim yerelden yeniden başlayacak. Sokaklarda dev ekranlarda, ihaleler canlı izlenecek" dedi.

"TRAFİK SORUNUNU KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ"
Trafik sorununu kısa ve orta vadeli değil kökten çözecek olan hafif raylı taşıma sisteminin hayata geçireceklerini belirten Belediye Başkan adayı Karadağ, ulaşım sorununu kesinlikle çözeceklerini ifade etti. Karadağ, "İlk uygulama hattı olarak da İİBF - Kurtuluş Caddesi, Yeşilyol, Gazlıgöl Caddesi, Karşıyaka, AKÜ Merkez Kampüsü, Yeni Otogar, Uydukent güzergahı düşünülmektedir. Mevcut şehir nüfusumuzun hafif raylı sistemi fayda-maliyet oranını karşılayamayacak kadar az olmasından dolayı bu tespit ettiğimiz güzergahta Çift Katlı Otobüsleri (kırmızı gelin) faaliyete geçireceğiz. Ana projemiz olan büyük aile projemizle elde edilecek kaynaklarla devletten hiçbir yardım almadan bile yine halkımıza mal olacak hafif raylı sistemi bu yöntemle hayata geçireceğiz. Böylelikle halkımız kendi kaynaklarıyla, kendisinin ortak olduğu bir hafif raylı sisteme kavuşmuş olacaktır.

Afyonkarahisar şehir merkezindeki hemen hemen bütün resmi kurumların şu an açık ve kapalı stadyum olarak hizmet veren araziye taşınmasını gerçekleştireceğiz. Yeni binalar yapılırken bu kuruluşların işlerinin aksamaması için İl Özel İdare ve Belediyenin de hisseleri bulunan Karaman mahallesinde yeni binayı bu amaçla kullandıracağız. Oluşturulacak olan Kent Meydanının altı iki katlı otopark olarak hizmet verecektir. Bu yapılan otopark afet ve olağanüstü hallerde şehrin merkez sığınağı ve toplanma yeri olarak dizayn edilecektir" dedi.

Yeşilyol Caddesinin Ordu Bulvarı, ambaryolu arasındaki kalan bölümünde yeraltı çarşısının oluşturulmasını planladıklarını belirten Karadağ, yeraltı Çarşısında sinema salonları, Bowling salonu, kafeteryalar, manavlar, giyim ve ayakkabı mağazaları, lokumcular, baharatçılar, kaymak ve ekmek satış yerleri, şarküteriler bulunacak. İlimizdeki arsaların daha verimli değerlendirilmesi ve daha çok sosyal alan bırakılabilmesi amacıyla özellikle yeni imar sahalarında yüksek katlı yapılaşmanın önü açılacaktır. Bu imar alanlarında temel sosyal alan dışında semt bazında hobi bahçeleri oluşturularak özellikle emeklilerimizin hoşça vakit geçirmeleri sağlanacaktır. Afyonkarahisar Ali Çetinkaya ve İzmir İstasyonu Tren Garı'nın kaldırılarak Gazlıgöl Yolu, Çevre Yolu kesişimizdeki Şahitler Kayası civarına götürülmesi için ilgili resmi kurumlarla çalışmalar yapılacaktır. Gerekli çalışmalar yapılıp uygun görüldüğü takdirde tren yolu da çevre yoluna paralel hale getirilip şehrin bölünmüş hali ortadan kaldırılacaktır. Yapılan bu çalışma neticesinde hafif raylı sistemle Tren Gar'ı Şahitler Kayası bölgesinde çakıştırılmış olacaktır" diye konuştu.

PAZARYERİNİ DAHA KULLANIŞLI HALE GETİRECEĞİZ
Mevcut pazaryerinin yerinde bırakılarak ulaşım imkanlarının kolaylaştırmasını hedeflediklerini belirten Karadağ, "Ordu Bulvarının devamı olarak Afyon Gar bölgesindeki uygun bir yerden taşıt üst geçidi yaparak fuar alanına doğrudan ulaşımın sağlanması Zira fuar alanıyla istasyon arası yaklaşık bin 300 metre uzunluktadır. Bu yapılacak üst geçitten pazarın kurulduğu günlerde minibüs hatlarının belli adetlerinin pazara yolcu taşıması sağlanacaktır. Mevcut semt pazarları ıslah edilecek, semtlerde uygun alanlar tespit edilerek yeni üstü kapalı semt pazarları kurulacaktır. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde mevcut spor tesislerimizin yetersiz olduğunu gördük. Bu açığı kapatmak için semtlerimize kapalı ve açık olmak üzere spor kompleksleri inşa edeceğiz. Ticaret odası işhanının bulunduğu noktadan Yeşilyol camisine kadar olan yol trafiğe kapatılarak, yürüyüş yolu olarak kullanılacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 23:55:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?