3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İşte İGM'nin eğitim yatırımları

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Kocakulak, milli eğitim yatırımlarına meclis olarak önem verdiklerini söyledi.

Afyonkarahisar'ın eğitim düzeyini yükseltmek için çalıştıklarını ifade eden Ahmet Kocakulak, merkez ve ilçelerde okullarda bakım, onarım ve yeniden inşaat çalışması başlattıklarını anlattı.

Kocakulak, Sandıklı Barbaros İlköğretim Okulu'na ek derslik, Sinanpaşa Güney kasabası ve Sinanpaşa Kayadibi ilköğretim okullarına ek 8 derslik yapımı, Çay Merkez Atatürk İlköğretim Okulu'na 15 derslik, İscehisar Seydiler İlköğretim Okulu'na ek 8 derslik, İscehisar Karakaya İlköğretim Okulunun ise bakım ve onarımının gerçekleştiğini bildirdi.

Ahmet Kocakulak, ayrıca, Şuhut Merkez Kız öğrenci yurdu, Merkez Karşıyaka mahallesinde 12 derslik ilköğretim okulunun yapımına karar verildiğini belirterek çalışmaları şöyle anlattı: "Merkezde 15 adet ilköğretim okulunun onarım ve bakımı gerçekleşti. Bayat İlköğretim Okulu onarımı, Bayat Yatılı İlköğretim Bölge Okulunun yapımı için gerekli çalışmalar yapıldı. Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Sultandağı ve Şuhut ilçelerindeki ilköğretim okullarında genel onarım yapıldı. Emirdağ Perihan Kemal Çuna İlköğretim Okulu'nun güçlendirmesi ile İhsaniye ilçesinde Kız öğrenci yurdu yapımı içinde karar alındı. Özel idare kaynaklı İl Genel Meclisi olarak meclis üyesi arkadaşlarla eğitim ve öğretime ayrı bir önem veriyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2009 Salı 18:34:35
Güncelleme :18 Şubat 2009 Çarşamba 23:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?