4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İşte Kurumlar Vergisi rekortmenleri

Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, 2008 yılı kurumlar vergisinde ilk ona girenleri düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Afyonkarahisar'da 2008 yılı kurumlar vergisi veren ilk on firma Defterdar Mustafa Ceylan tarafından açıklandı. 3.420 kurumlar vergisi mükellefinden 2.986'sının kurumlar vergisi beyannamesini bağlı bulundukları vergi dairesine verdiğini verilen beyanname üzerinden 29.439.268,69 TL kurumlar vergisi tahakkuk edildiğini vurgulayan Defterdar Ceylan, "Beyanname üzerinden tahakkuk eden kurumlar vergisinin Nisan ayı sonuna kadar bir defa ödenmesi gerekmektedir" dedi.

Ceylan, "Bir ay önce yapmış olduğum basın toplantısında, basit usul de vergilendirilen mükelleflerin beyannamelerini şubat ayının 25. günü akşamına kadar, Gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerimiz ile Gayrimenkul Sermaye İradı elde eden mükelleflerimizin beyannamelerini de mart ayının 25. günü akşamına kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine verdiklerini ifade etmiş ve Gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerimizin ilk on sırada yer alanları açıklamıştım.

Yine o toplantıda Kurumlar vergisi mükelleflerinin beyannamelerinin l Nisandan itibaren alınmaya başlandığını ve 27 Nisan akşamına kadar devam edeceğini söylemiştim. 01 Ocak 2008-31 Aralık 2008 dönemine ait kurum kazancı elde eden mükelleflerimiz yıllık kurumlar vergisi beyannamelerini; 2009 yılı Nisan ayının başından yirmi beşinci günü akşamına kadar (25 Nisan tatile rastlaması nedeniyle 27 Nisan 2009 tarihine kadar) bağlı bulundukları vergi dairelerine vermişlerdir. Afyonkarahisar merkez ve ilçelerinde 3.420 kurumlar vergisi mükelleflerimizden 2.986'sı kurumlar vergisi beyannamesini bağlı bulundukları vergi dairesine vermiş, verilen beyanname üzerinden 29.439.268,69 TL kurumlar vergisi tahakkuk etmiştir. Beyanname üzerinden tahakkuk eden kurumlar vergisi Nisan ayı sonuna kadar bir defa ödenmesi gerekmektedir. Nisan 2009 sonu itibariyle bu mükelleflerimizden yapılan tahsilat tutarı 456.019,56 lira olmuştur. Bir önceki yıla göre kurumlar vergisi tahakkuk artış oranı yüzde 13,7 olarak gerçekleşmiştir" dedi.

KURUMLAR VERGİSİNDE BİRİNCİSİ DEMMER MERMER
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, kurumlar vergisinde ilk on sırayı alanları açıkladı. Ceylan," Bazı mükelleflerimizin, ödenecek vergi sütunu sıfır olarak görülmektedir. Bu durum, söz konusu mükelleflerimizden yapılan vergi tevkif atları ve ödedikleri geçici vergiler nedeniyle meydana gelmektedir. Yani, vergilerini daha önceden peşin ödemiş olmalarından kaynaklanmaktadır. İlk on sıraya Demmer Mermer, İkbal Akaryakıt, AFJET ısıtma, Safir Doğaltaş, Ak Şifa Sağlık Hizmetleri, Sağlamlar İnşaat, Özer Band, Boztoprak gıda, Şahin elektrik ve Çakmak Mermer yer aldı. Kurumlar vergisi birincisi Demmer Mermer Sanayi ve Tic. A.Ş.'ti oldu" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?