4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

İşte SBS şampiyonu

Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Afyonkarahisar Zafer Koleji ve Kocatepe Dershanesi öğrencisi Furkan Beştepe, 500 tam puan alarak 8. sınıf SBS Türkiye ve Afyonkarahisar birincisi oldu.

Fen, Anadolu, Sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının da katılarak hesaplandığı Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP) açıklandı. 500 tam puan alarak 8. sınıf SBS Türkiye ve Afyonkarahisar birincisi olan Zafer Koleji ve Kocatepe Dershanesi öğrencisi Furkan Beştepe, Afyonkarahisar'ın gururu oldu. Kocatepe Dershanesi öğrencilerinden Mustafa Sait Katrancı Afyonkarahisar ikincisi, Tarık Kargıoğlu Afyonkarahisar üçüncüsü, Abdülkadir Aslan Afyonkarahisar altıncısı ve Alper Yener'de Afyonkarahisar sekizincisi oldu. SBS'de elde edilen bu başarıyla Kocatepe Dershanesi'nin Türkiye birinciliğinin geleneksel hale geldiğini belirten Dershane Müdürü Fehmi Karaoğlu, öğrencilerin başarısı ile gurur duyduklarını dile getirdi.

Okul ve dershane öğretmenlerinin yardımı, ailesinin de büyük desteği ile sınavlara iyi bir şekilde hazırlandığını dile getiren Beştepe, bunun karşılığını birinci olarak aldığını ifade etti. Beştepe, başarısında emeği geçen herkese teşekkür etti.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 22:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?