3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

İşte TBB'ye seçilen başkanlar

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclisi'nde Afyonkarahisar'ı temsil edecek belediye başkanları ve meclis üyeleri belli oldu.

5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanunu'nun 20'nci maddesine göre kurulan Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde Afyonkarahisar'ı temsil edecek başkan ve meclis üyeleri seçimi Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı. Belediye Kültür Merkezinde il Belediye Başkanı başta olmak üzere ilçe ve belde belediye başkanları ile meclis üyeleri katıldı. Belediye Kültür Merkezinde 300'e yakın kişinin katıldığı Meclis seçiminde iki liste seçime katıldı. Yapılan açık oylama sistemi ile Belediye Başkanları ile Meclis üyeleri oy kullandı. Meclis üyeleri olmayan belediye başkanları ise meclis üyelerinin vekaletleri ile oylarını kullandılar.

Yapılan seçimlerde 1 nolu liste 582 oy alırken Saffet Acar'ın listesi olan 2 nolu ise 11 oy aldı. Yapılan seçimler sonrası Afyonkarahisar'da Sandıklı, Bolvadin, Dinar, Hocalar ve Dazkırı birlikte 5 büyük ilçeyi kazanan MHP'li belediye Başkanları Belediyeler Birliği'ne giremedi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban seçimlerin demokrasi içerisinde olduğunu söyledi.

TBB'DE AFYONKARAHİSAR'I 7 KİŞİ TEMSİL EDECEK
Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde Afyonkarahisar'ı temsil edecek listede Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çay Belediye Başkanı Ali Yakut, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Sinanpaşa Belediye Başkanı Nuri Köse, İscehisar Belediye Başkanı İsmail Bayram, Ballık Belediye Başkanı Hazma Öztürk ve Bayat Meclis üyesi M. Ali Amasyalı seçildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 20:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?