4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kaçak elektriğe hayır

Afyonkarahisar Osman Gazi Elektrik Dağıtım Müessesesi TEDAŞ İl Müdürü Osman Hondu, kaçak elektrikle mücadeleyi sürdürdüklerini söyledi. Osman Hondu, geçen yıla oranla kaçak elektrik kullananların sayısında bir hayli azalma olduğunu dile getirdi.

2002 yılında Afyonkarahisar'da kaçak elektrik kullananların ortalamasının yüzde 8.63 olduğunu anlatan TEDAŞ İl Müdürü Osman Hondu, 2008 yılında bu oranın % 6.17'ye kadar düştüğünü belirtti. Osman Hondu, Afyonkarahisar'da elektrik kaçaklarına yönelik başlattıkları çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek şunları söyledi: "Geçen 2008 yılının ilk dört ayı ile 2009 yılının ilk dört ayını kıyaslama yaparsak 2008 yılının ilk dört ayında kaçak ekiplerinin yaptığı 6030 işyeri ve ev taramalarında 76 kaçak tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. 2009 yılı ilk 4 ayında yine 7528 işyeri ve ev taramalarında kaçak elektrik kullanan 47 kişi yakalandı. 2002 yılında kaçak elektrik kullanan sayısı 1062 iken bu sayı 2008 yılı verilerine göre 263'e indirildi."

Kaçak elektrik kullananlara karşı mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Hondu, sözlerine şöyle devam etti: "Kaçak elektrik kullananların bir an önce bu işleme son vermesini istiyoruz. Kaçak elektrik kullananları fatura takibi ve duyarlı vatandaşlarımız sayesinde bulabiliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza da duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum."

Afyonkarahisar genelinde 302.050 elektrik abonesi olduğunu dile getiren TEDAŞ İl Müdürü Osman Hondu, merkezde 95.651 abone bulunduğunu söyledi. Abonelerinin büyük kısmının ilçelerde, beldelerde ve köylerde olduğunu hatırlatan Hondu, bu bölgelerde de elektrik kaçaklarına karşı önemli çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Elektrik kaçakları ile mücadele esnasında kaçak kullanıcıları savcılığa bildirdiklerini belirten Hondu, 349.924 Kw saat kaçak elektrik kullanımını tespit ettiklerini kullananların ödemeleri için taksitlendirme yapıldığını bildirdi.

Kaçak elektrik tespitlerinde 100 bin 627 TL kaçak elektrik kullananlardan tahsil edilmeye başlandığını söyleyen Hondu, şu ana kadar 17 bin 987 TL'lik bölümünü tahsil ederek kara geçtiklerini belirtti. Kaçak elektrikle mücadele konusunda iller bazında kendi değerlendirmelerine göre ilk on içerisinde olduklarını söyleyen Hondu, "Kaçak elektrik ülkemizin en önemli sorunlarından birisidir" dedi. Hondu, kaçak elektrik kullananların ansızın karşılarına çıkabileceklerini söyleyerek "kaçak elektriğe hayır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 22:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?