1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kadın çiftçiler bilgileriyle yarıştı

AFYONKARAHİSAR'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

Afyonkarahisar Tarım İl Müdürlüğü tarafından 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' adlı bilgi yarışması düzenlendi.

Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirilen yarışmaya her ilçeden 2'şer yarışmacı olmak üzere il merkezi ile 13 ilçe katıldı. Jüri başkanlığını Tarım İl Müdür Yardımcısı Halil Yorulmaz'ın yaptığı yarışmada, çiftçi kadınlara 15 asil soru soruldu. 15 soru sonunda 130'ar puan toplayan Dazkırı, Sandıklı ve İscehisarlı yarışmacılara altın soru soruldu. Altın sorular sonunda Dazkırı'yı temsil eden Sevgi Toker ve Ebru Gelmez birinci olurken, Sandıklı'yı temsil eden Arzu Sarı ve Nigar Sarı ikinci, İscehisar'ı temsil eden Sultan Göktaş ve Sultan Bangir üçüncü oldu.

Yarışmada birinci gelen Sevgi ve Ebru'ya tam altın, plaket ve çiçeklerini Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga verdi. İkinci olan Arzu ve Nigar'ın yarım altın ve plaketlerini Belediye Başkan Vekili Selcen Hıdıroğlu takdim ederken, üçüncü olan Sultan Göktaş ve Sultan Bangir'ın küçük altın ve hediyelerini Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Mühsürler verdi. Diğer yarışmacılara da çelik çaydanlık seti hediye edildi.

Tarım İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş, tarımsal üretimde istenilen hedefe ulaşmak amacıyla çiftçilere ayrı bir önem verildiğini dile getirdi. Erdurmuş, 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor'un Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga'nın talimatıyla 8 Mart'ta düzenlendiğini kaydetti. Erdurmuş, "Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızın sosyal ve ekonomik statüsünün daha da yükseltilmesi, onların tarımsal kalkınma içindeki rollerinin daha artırılması ve buna bağlı olarak sosyoekonomik bakımdan daha güçlü hale getirilmesi için böyle

bir yarışma düzenleniyor. Toplumun her kesiminde olduğu gibi tarım sektöründe de kadınların büyük rolü var" diye konuştu.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi yarışmasının 2005 yılında 2 bin sosyal proje içinde Milli Olimpiyatlar Komitesi tarafından birincilikle ödüllendirildiğini söyleyen Erdurmuş, yarışmanın 81 ilde ve 10 bölgede, en son olarak da ülke genelinde düzenlendiğini dile getirdi.

Yarışmada birinci gelen Sevgi Toker ve Ebru Gelmez, 26 Mayıs'ta Konya'da düzenlenecek bölge yarışmasında Afyonkarahisar'ı temsil edecek.

AFYONKARAHİSAR'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
AFYONKARAHİSAR'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
AFYONKARAHİSAR'DA KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2010 Pazartesi 18:33:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 00:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?