4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kadın girişimcilere seminer

AFYONKARAHİSAR'DA KADIN GİRİŞİMCİLERE SEMİNER

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyonkarahisar Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından ‘Kadın Girişimcilik’ konulu seminer düzenlendi.

ATSO ile ABİGEM tarafından düzenlenen ‘Kadın Girişimcilik’ konulu seminer, ATSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerin açılış konuşmasını yapan AKÜ Rektör Yardımcısı Belkıs Özkara, üretim yapan firmaların artık daha fazla teknoloji kullanmaları nedeniyle giderek daha az insan emeğine ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Özkara, kalkınmanın en önemli faktörlerinden birinin girişimcilik olduğuna dikkat çekerek, “Teknolojinin kullanımı ile birlikte artık hizmetler sektöründe giderek emek ihtiyacı azalıyor. Bu da işsizliğin artması anlamına geliyor” diye konuştu.

Özkara, kadın girişimciliğe bakıldığında kadının istihdamı ile ilgili olarak ilk uygulamaların ‘ev kadını’ olarak evde çalışmak olduğunu belirterek, “Yaptığı iş ekonomik değer yaratan bir iş olarak görülmüyor. Yine bu da bir tür ev içi üretim ile ilgili. Orada yapılan iş, değer oluşturan bir iş olarak gözükmüyor. Şimdi geldiğimiz noktada kadının ekonomik gelişme ile birlikte üretim ve hizmet alanlarında çalıştığını ve daha fazla çalışmaya başladığını biliyoruz. Ama bağımsız olarak çalışma konusunda son yıllarda giderek artan teşvikler var” diye konuştu.

ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asım Bozca da, girişimci ruhun ortaya çıkması için korkmamak gerektiğini vurgulayarak, girişimciliğin ‘risk’ olduğunun altını çizdi.Bozca, kadınların sadece iş dünyasında değil, yönetimde yer almaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

AFYONKARAHİSAR'DA KADIN GİRİŞİMCİLERE SEMİNER
AFYONKARAHİSAR'DA KADIN GİRİŞİMCİLERE SEMİNER
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 15:24:03
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 23:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?