30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Kadın polise, minibüsçüden dayak

Afyonkarahisar'da trafik denetimi yapan trafik polisi Şükriye Ayverdi, evrakını istediği minibüs şoförü İbrahim Çelik'in saldırısına uğradı

Rutin yolcu minibüsleri denetlemesi yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Ahmet Necdet Sezer Kampüsü hattında sefer yapan 03 M 0341 plakalı minibüsü durdurdu. Trafik polisi Şükriye Ayverdi, minibüsün şoförü İbrahim Çelik’ten evrakını istedi.

Polis memurunun evrakı istemesine sinirlenen İbrahim Çelik, Ayverdi ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine ikili arasında çıkan arbedede burnuna darbe alan Şükriye Ayverdi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı.

Olayın ardından minibüsü bırakıp yaya olarak kaçan İbrahim Çelik, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çelik’in gözaltına alınmasının ardından polis, olası olaylara karşı denetimleri artırdı.

Kavşaklarda ve yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Öğle yemeği arası iptal edilen polis ekiplerine kumanya dağıtıldı. Yaşanan olay nedeniyle Vali İrfan Balkanlıoğlu ve İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli durum değerlendirmesi yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Afyonkarahisar’da taşımacılık yapan otobüs ve minibüslerin uzun süredir denetlendiğini kaydetti.

Yapılan tüm uyarılara rağmen bazı şoförlerin kanun ve mevzuatlara uymadığını belirlediklerini vurgulayan Türkmenli, görevini yapan bir kadın polis memurunun minibüs şoförü tarafından dövüldüğünü söyledi.

Normal denetim yapan Şükriye Ayverdi’nin denetim yaptırmak istemeyen şoförün saldırısına uğradığını belirten Türkmenli, "Yaralı memurumuzu hastaneye götürdük, gerekli tedavisini yaptırdık. Darp raporu aldı ve şu anda evinde dinleniyor. Konuyla ilgili adli işlemler sürüyor" dedi.

"OLAY DEVLETE BAŞKALDIRMA"

Türkmenli, yaşanan olaydan dolayı üzüntü duyduklarını kaydetti. Türkmenli, "Olay, devlete başkaldırma gibi de görünüyor. Yapılan iş tamamen bizim yasal denetlemeyle ilgili görevlerimiz.

Burada yanlış bir görev yapan arkadaşımız olsa biz gerekeni yapacağız ama böyle bir durum yok. Denetimlerimizi daha etkin şekilde yerine getireceğiz" diye konuştu

...
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2011 Pazartesi 18:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?