3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Kahreden çaresizlik!

Afyonkarahisar’da beynindeki su toplanması nedeniyle kafası her geçen gün büyüyen 4 aylık bir bebek, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Sosyal güvencesi olmayan aile, 4 milyarlık ameliyat masrafını karşılayabilmek için hayırseverlerden yardım istedi.

Afyonkarahisar’ın Harb-İş semtinde yaşayan 29 yaşındaki Eşe Demir, 5 yaşındaki oğlu İsmet’in ardından ikinci çocuğuna hamile kaldı. 6 aylık hamileyken doktor kontrolüne giden Demir, bebeğin beyninde su toplanması (hidrosefali) olduğunu öğrendi. Tüm zorluklara rağmen doğum yapan Eşe Demir, eşi Hasan Demir ile "Gülsüm" ismini verdikleri bebeği ameliyat ettiremedi. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan çift, şu anda 4 aylık olan ve beynindeki su toplanması nedeniyle kafası her geçen gün büyüyen kızları Gülsüm’ü maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi ettiremiyor.

Eşinin bir tabelacıda sigortasız olarak çalıştığını belirten Eşe Demir, "Eşimin Bağ-Kur’a borcu var. Bu nedenle yeşil kart da alamıyoruz. 6 aylık hamileyken çocuğumun hidrosefali olduğunu öğrendim. Ama günü geçtiği için çocuğu aldıramadım. Şu anda 4 aylık olan kızım Gülsüm’ün kafası, beynindeki su toplanması sebebiyle sürekli büyüyor. Gülsüm’ün tedavisi için ilk olarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne gittik. Oradaki doktorlar, kızımın ameliyatının ya Eskişehir ya da Ankara’da yapılabileceğini söyledi. Ameliyat masrafları da 4 milyarı buluyor. Bizim bu parayı karşılayacak maddi gücümüz yok. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2005 Çarşamba 14:31:34
Güncelleme :9 Mart 2005 Çarşamba 14:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?