2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kamyon kasasında ölüme davetiye

Afyonkarahisar'da jandarma ekipleri tarafından durdurulan bir kamyonun içinden, çoğunluğu çocuk, yaklaşık 50 kişi çıktı.

Geçici işçi olarak Manisa'ya gittikleri öğrenilen şahıslar, 2 saat boyunca Afyonkarahisar'da bekletildikten sonra kiralanan bir otobüsle yollarına devam etti. Afyonkarahisar-Konya Karayolu'nda devriye görevi yapan jandarma ekipleri, şüphe üzerine Ferit Özdemir'in kullandığı 63 EC 661 plakalı kamyonu, Şuhut Kavşağı'nda durdurdu. Kamyonun içinde çok sayıda vatandaşın bulunduğunu belirleyen jandarma ekipleri, daha sonra polislere haber verdi. Polis ekipleri olay yerine gelerek kamyonun içindeki işçileri aşağıya indirdi. Kamyondan, çocuk ve kadınlar çoğunlukta olmak üzere yaklaşık 50 kişi çıktı.

Eşyalarla birlikte yolculuk eden şahıslar, şoförle 1 milyar 100 milyon liraya anlaştıklarını söyledi. Şahısların geçici işçi olduğu ve Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden yola çıkarak, bu vaziyette, Manisa'nın Salihli İlçesi'ne çalışmaya gitmekte oldukları belirlendi. İşçiler sefil bir hayat sürdüklerini belirterek gazetecilere, "Ya bize yardım edin ya da çekmeyin. Bizden uzak durun" diyerek kameralara saldırdı. İşçiler iş bulamadıklarını bu yüzden de Manisa'ya geçici işçi olarak gittiklerini söyledi.

Araçtan indirilen vatandaşlar, yaklaşık 2 saat boyunca Şuhut Kavşağı'nda bekletildikten sonra, kiralanan özel bir otobüsle Manisa'ya gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 14:26:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?