2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kan davası isyan ettirdi

Afyonkarahisar'ın merkeze bağlı Fethibey beldesinde, 17 yılda 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan kan davasını sürdürmesi yönünde baskı gördüğünü iddia eden kişi, "Ölmek de öldürmek de istemiyorum, ben çocuklarımla birlikte yaşamak istiyorum" dedi.

"Kan davası"nı sürdürmesi yönünde baskı gördüğünü öne süren Nurettin Sarıkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kan davasının 1996 yılında başladığını ve en son 10 ay önce meydana gelen olayda amcasının oğlunun yanında öldürüldüğünü anlattı.

Kan davasını bitirmek ve ailesiyle huzurlu bir yaşam sürmek için ilgililerden yardım beklediğini söyleyen Sarıkaya, Afyonkarahisar Valiliği başta olmak üzere jandarma ve diğer yetkililere müracaatta bulunduğunu ancak sonuç alamadığını kaydetti.

Amcasının "Hasımlarını öldüreceksin, sen öldürmezsen biz seni öldürürüz" şeklinde kendisine baskı yaptığını ileri süren Sarıkaya, şöyle konuştu :

"Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kan davası başladığında ben başka bir kentte okuyordum. 1996'da babam, çıkan kavgada karşı taraftan 1 kişiyi öldürmüş. 1998 yılında dedem ve küçük amcam adliyeye götürülürken hasımlarımızca öldürüldü. 2006 yılında çıkan bir başka silahlı kavgada annem, babam, kız kardeşim, ortanca amcam ve büyük amcamın oğlu öldürüldü. Karşı taraftan da 2 kişi ölmüştü. Bundan 10 ay önce de amcamın bir oğlu daha öldürüldü. Ailemin en yetişkini bendim ve daha sonra evlendim. 'Bu işin sonu yok' diye köyü bırakıp çıktım. Ailenin en yetişkini olduğum için bu sefer amcam ve çevresindekiler bana baskı yapıp tehdit ediyorlar ."

"Artık huzur istiyorum"

Sarıkaya, olaylardan dolayı kendi tarafından 8, karşı taraftan 3 olmak üzere toplam 11 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirerek, şöyle devam etti :

"Kan davasında 12'inci cinayet için amcam tarafından zorlanıyorum. Amcamın yetişkin evladı yok, olmadığı için de bana baskı yapılıyor. Amcamın oğlu benim yanımda öldürüldü, 'tepki vermedim' diye bana kızdılar. Şu saatten sonra artık huzur istiyorum. Ölmek de öldürmek de istemiyorum, ben çocuklarımla birlikte yaşamak istiyorum." 

AA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 16:32:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?