4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kanser tedavi merkezi açıldı

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) törenle açıldı.

KETEM'in açılışında konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, KETEM'i özellikle hanımların sağlığı açısından çok önemli bir hamle olarak gördüğünü ifade etti. Türkiye'de her yedi kadından birinin meme kanseri olduğunu belirten Vali İmga, Afyonkarahisarlı bayanlardan sağlıkları için merkeze gelip muayene olmalarını, kanser riski varsa da tedavi olmalarını istedi. Erken teşhis için bu merkezin işlevinin çok önemli olduğuna değinen İmga, şöyle konuştu: "Bayanların sağlığı gerçekten toplumumuzun sağlığı demektir. Onun için bayanların buraya gelmelerini bekliyoruz. Bu merkezin açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Afyonkarahisar için hayırlı olur."

KANSERİ ÖNCEDEN TEŞHİS EDEBİLECEĞİZ
KETEM'in Afyonkarahisar'da sağlık alanında yeni bir çığır açacağını belirten İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici de meme ve rahim ağzı kanserinin kadınlarda görülen en ağır ve yaygın kanser türü olduğunu ifade etti. Burada önemli olanın erken teşhis olduğuna değinen Yemenici, özellikle meme ve rahim ağzı kanserleri hastalarının erken teşhisle yüzde 100 tedavi olabildiklerini söyledi. "Erken teşhis olabilmesi için de Afyonkarahisar'da böyle bir merkeze ihtiyaç vardı" diyen Yemenici, özellikle 40 yaş üstü bayanları merkeze muhakkak beklediklerini ifade etti.

Yemenici, burada doktor ve sağlık personelinin rahim ağzından örnek alarak özellikle 40-45 yaş üstü kadınlardan örnek alarak herhangi patolojik bir değişiklik olup olmadığını erken teşhis ederek gerekli tıbbi tedavileri yapacaklarını dile getirdi.

Vali İmga, merkezin açılışını İl Sağlık Müdürü Necip Yeminici, Anneler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Seviye Özsoy ile birlikte yaptı. Vali İmga, sağlık merkezini gezdikten sonra hazırlanan pastayı kesti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 20:37:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?