3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Kaptan'dan tiyatroculara mesaj

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "Tiyatro yaşamın canlı öyküsüdür" dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, teknolojinin imkanlarını kullanan görsel iletişim araçlarının gelişimine karşın tiyatronun önemli olduğunu ifade etti. Kaptan, tiyatronun diğer sanat dallarını da içeren farklı anlatımıyla, çağımız insanı için de vazgeçilmezliğini koruduğunu söyledi.

Tiyatronun yaşamın canlı öyküsü olduğunu anlatan Kaptan, şöyle konuştu: "İnsanı eğiten eğitirken de düşündüren bir sanattır. Bireyleri birbirine yakınlaştıran, yaşama sevinci vererek sorunlarımıza ışık tutan tiyatro sanatını, gerek oyuncu gerek de izleyici olarak desteklemeli, toplumsal gelişim sürecine hız kazandıran bu sanatı yaşatmalıyız. Tiyatro sanatını bölgemizde yaşayan herkese yaklaştırmayı belediyemizin asli görevlerinden biri kabul ettik ve gereklerini yerine getirme adına Belediye Meclisi kararı ile tüzüğü kabul edilerek resmiyet kazanan Afyonkarahisar Belediye Şehir Tiyatrosunu kurduk."

Belediye Şehir Tiyatrosu tarafından sergilenen oyunların halkımızın büyük beğenisini kazandığını anlatan Kaptan, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle tiyatroya gönül veren hoşgörü ve sevgiyi yaşam biçimi olarak benimsemiş tiyatrocuların Dünya Tiyatrolar Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum."

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:42:32
Güncelleme :26 Mart 2009 Perşembe 17:05:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?