3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Kar altında havuz keyfi!

Afyonkarahisar'ın şifalı sularıyla ünlü termal tesislerinde dinlenen yüzlerce kişi, yoğun kar yağışının ardından sıcak havuza girmenin keyfini yaşadı.

Sıfırın altında sıcaklık da şort ve mayolarıyla karların üzerinde oturan tatilciler daha sonra kendilerini sıcak termal havuzlara bırakıyor. Afyonkarahisar-Kütahya karayolunun 14. kilometresinde bulunan Termal Resort Oruçoğlu Otel'de tatilini geçirenler önce otelin dış kısmında bulunan sıcak termal havuza giriyor.

Soğuğa meydan okuyan ancak mayolarıyla kar üzerinde fazla duramayan tatilciler ısınmak için tekrar sıcak havuzlara dalıyor. Yaz aylarında güney sahillerinde tatil yapan vatandaşlar kışın Afyonkarahisar'da hem kar hem de şifalı kaplıca sularının nimetlerinden faydalanıyor.

Durumlarından oldukça memnun olduklarını belirten otel müşterilerinden Mustafa Demir, "Birçok insan soğuk ve karlı havada sıcak termal havuzlara giremiyor. Burada hem yaz hem de kışı aynı anda yaşıyoruz" dedi. Dün akşam saatlerinde otele geldiklerini belirten Demir, "Biz otele geldiğimizde yoğun bir kar yağışı vardı. Ailem ile birlikte soğuk bir il'e geldiğimizi söyledik. Ama sabahleyin kalktığımızda açık havuzda yüzenleri görünce bir anda hayrete düştük. Bizde açık havuza girerek beyaz örtü ile birlikte termalin tadını çıkarmaya başladık.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 19:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?