2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kar yağışı, şehri beyaz bir örtüyle kapladı

Afyon’da dün gece başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı, şehri beyaz bir örtüyle kapladı.

Afyon’a yılın ilk karı dün gece saat 22.30 civarında yağdı. Dün gece başlayan ve sabaha kadar devam eden yağış, şehri beyaza bürüdü. Yağan kar nedeniyle belediye temizlik ekipleri yoğun bir çalışma içerisine girdi. Görevliler, yol kenarlarında bulunan kaldırımları ve caddeleri aralıksız temizlerken, kar yağışı şehirlerarası yollarda da etkili oldu.

Karayolları ekipleri, şehirlerarası yollarda buzlanma sonucu meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla, tuzlama çalışmaları yapıyor. Afyon il merkezinde 6 greyder ve 3 ekiple çalışan Karayolları, her ilçede de birer ekip bulunduruyor. Yağan kar nedeniyle Afyon’un şehirlerarası yollarında çeşitli maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları meydana gelirken trafik ekipleri, sürücüleri trafik kazalarından korunmak için yavaş gitmeleri ve zincir takmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Afyon’da kar kalınlığı 4 santimetreye ulaşırken, hafi şekilde kar yağışı olabileceği, ancak Çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar beklendiği bildirildi. Hava sıcaklığının ise gece eksi 5, gündüz eksi 1 derece olacağı belirtildi. Yetkililer dona karşı da sürücüleri uyarıyor.

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2004 Pazar 13:56:42
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:20:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?