30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Kar yolları kapadı

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle, İzmir ve Antalya karayollarında yüzlerce araç mahsur kaldı. 

Afyonkarahisar-İzmir Karayolunda bulunan Dumlu Rampaları ile Afyonkarahisar-Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı, yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle yaklaşık 4 saat boyunca trafiğe kapandı. Yüzlerce araç yolda mahsur kalırken, Karayolları ekiplerinin kar ve buzla mücadele çalışmalarında yetersiz olduğu gözlendi. Afyonkarahisar Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde tüm izinler iptal edilirken, ekipler kapanan karayollarını trafiğe açmak için büyük çaba gösterdi. 

Karayolları ekiplerine tepki gösteren sürücüler, polis ekipleri tarafından uzun uğraşlar sonucu açılan karayolundan güçlükle ilerledi. Zincirsiz araçların yola çıkmasına izin vermeyen ekipler, ağır vasıtaları ise Özdilek Alışveriş Merkezi'nin açık otoparkında bekletiyor. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Ankara karayolundaki Köroğlu Beli, Antalya karayolundaki Damlalı Boğazı, Uşak karayolundaki Dumlu Rampaları ve Kütahya karayolu üzerindeki Bayramgazi Rampaları'nda sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmalarını istedi.

 Buzlanma sebebiyle Afyonkarahisar kent merkezi ve şehirlerarası karayollarında çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası yaşandı.
iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2006 Pazar 09:07:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?