30
Nisan
2024
Salı
AFYONKARAHİSAR

Kardeş şehir Hamm'dan Afyon ziyareti

Afyonkarahisar'ın kardeş şehri Almanya Hamm kenti Gençlik Dairesi Başkanı ve beraberindekiler, gezi ve incelemelerde bulunmak amacıyla kente geldi. 

Afyonkarahisar'daki gençlerin sosyal ve kültürel durumunu görmek için iki gün süreyle kentte misafir edilecek Hamm kenti Gençlik Dairesi Başkanı Axel Ronig, Hristiyan Demokrat Parti Meclis üyesi Werner Linnemann, Hamm Belediyesi Sosyal Entegrasyon Dairesi görevlisi Zafer Sezer ve beraberindeki genç üyelere, Afyonkarahisar Gençlik Meclisi Başkanı Celal Acar ile Gençlik Meclisi üyeleri eşlik etti. 

Zafer Müzesi'ni ziyaret eden Ronig ve beraberindekiler, Afyonkarahisar'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki yeri ve önemi hakkında yetkililerden geniş bilgi aldı.

Zafer Müzesi'ne hayran kalan gençler, Afyonkarahisar'ın tarihi konumunun büyük değerlere sahip olduğunu dile getirdiler. Zafer Müzesi ziyaretinin ardından heyet, Afyonkarahisar Belediyesi Başdanışmanı Hüseyin Tanrıkulu'nu ziyaret etti. Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyarette Afyonkarahisar'ın Hamm kenti ile olan dostluk ve kardeşlik bağlarının örnek şekilde devam edeceği dile getirildi. 

Görüşmelerde gençlerin eğitim, sosyal ve kültürel yönden karşılıklı olarak edindikleri izlenimlerin büyük faydalar sağlayacağının önemine dikkat çekildi. İki ilin belediyesi Avrupa Birliği'ne gençler için hizmet projeleri sunmayı ve mali destek almayı kararlaştırdı. 

Ziyaretin ardından heyet sırasıyla tarihi camileri, kültürel mekanlarla tarihi evleri, Taş Medreseyi, Arkeoloji Müzesi'ni gezerek incelemelerde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2006 Çarşamba 15:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?