3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Karne 'hediyesi' şok etti!

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde karne alan ilköğretim öğrencileri Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Özpınar'ın seçim propagandasıyla karşılaştı.

Karneyle birlikte belediye icraatlarını anlatan kitapçıkla, CD'nin çocuklara verilmesi, velilerin tepkisine neden oldu. MHP İlçe Başkanlığı, olayla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Sandıklı'daki ilköğretim okullarınin birinci kademesinde eğitim- öğretim gören yaklaşık 2 bin öğrenciye, karnelerinin yanı sıra ‘Sandıklı Belediyesinin Öğrencilere Armağanıdır’ başlıklı kitapçıkla, bir tatil kitabı verildi. Kitapçıkta Belediye Başkanı Mustafa Özpınar'ın öğrencilere hitaben yazısı yer aldı ve belediye icraatlarını anlatan bir de CD verildi. MHP Belediye Başkan adayı İsmail Elibol ve MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir, Belediye Başkanı'nın yazısı ve belediye icraatlarının içeren CD'nin çocuklara karneyle birlikte verilmesinin siyasi propaganda amacı taşıdığını belirterek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Belediye Başkanı'nın karne yoluyla okulda seçim çalışması yaptığını ileri süren veliler duruma tepki gösterdi. Öğrenci velisi avukat Kadir Tunç, “Oğlum Ali Osman, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 4'üncü sınıfında okuyor. Karnenin yanı sıra belediye çalışmalarını anlatan CD ve kitapçığın verilmesi bizi rahatsız etti” dedi.
Kendi çocuklarına da bu CD tatil kitabı ve kitapçığın verildiğini söyleyen MHP'li Belediye Başkan adayı İsmail Elibol, “Kitapçık ve CD siyasi propagandaya giriyor. 7- 12 yaşındaki çocukların böyle bir olaya alet edilmesi hoş değil. Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduk. Kaymakama şikayetçi olduk” dedi. MHP İlçe Başkanı Halil Özdemir de konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

KİMSENİN HABERİ YOK
Sandıklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Sarıçiğil, olaydan haberi olmadığını söylerken, “Müdürümüz Cevdet Bulut Afyonkarahisar'da toplantıda, belki kendilerinin bilgisi vardır” dedi. Sandıklı Kaymakamı Samet Erçoşkun, konunun araştırılacağını söylerken, “Bu konuyu ilk kez sizden duyuyorum. Konu araştırılacak. Gereği yapılacaktır" dedi.


Sandıklı Belediye Başkanı Özpınar ise belediye olarak eğitime büyük destek verdiklerini söyleyerek, “Okullarımızın tüm eksiklerini giderdik. Çanakkale'ye, şehitliklere geziler düzenledik. Öğrencilere burs verdik. En çok kitap okuyan öğrenciye ödül verdik. Yani eğitimin belediye olarak hep yanında olduk. Bu amaçla çocuklarımıza 2 bin civarında tatil kitabı verirken ilçemizdeki yapılanları da anlatan CD'nin olması ve benim öğrencilerimize nasihat içeren yazı vermemiz doğaldır. Hiçbir zaman siyasi propagandayı amaçlamadım. Yanlış değerlendirmeler olmuş” diye konuştu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 19:30:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?