1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Katsayı protestosu

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU ÜYESİ GENÇLER EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu, Danıştay'ın katsayı düzenlemesini ikinci kez iptal etmesi ile haksızlıklara karşı çıkması gereken avukatlardan oluşan İstanbul Barosu ve Balyoz Darbe Planı'nı protesto etti.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Meydanı Anıtpark önünde toplanan platform üyeleri, ellerinde pankartla sloganlar atarak protesto eylemini gerçekleştirdi. Burada basın açıklamasını okuyan Afyonkarahisar Hak ve Özgürlükler Platformu üyesi Nurdan Kuru, 28 Şubat darbeci ruhunu bin yıl yaşatmayı ümit edenlerin, ellerindeki bütün balyozları kullanıp adalet ve özgürlükleri kafes altına almaya çalıştığını ifade etti. Kuru, bazılarının, 28 Şubat'ın en büyük iki kalıntısı olan katsayı adaletsizliği ve başörtüsü yasağını ettirmekten vazgeçmediklerini söyledi.

Danıştay'ın daha önce verdiği 'Katsayı belirleme ve sınav sistemini değiştirme kararı YÖK'ün elindedir' diyen Nurdan Kuru, kararına ters düşerek kast sistemini andıran kat sayı sorununu tekrar gündeme getirdiklerini söyledi. Bu kararın yargının, yürütmenin alanına giren hususlara müdahalesi olduğunu belirten Kuru, "Bu karar evrensel hukukun bütün ilkelerini ayaklar altına alma pahasına zulmün, adaletsizliğin ısrarla sürdürülmesi çabasıdır. Bu karar milyonlarca gencin hayatını karartan, 'halka rağmen alınan bir karardır" dedi. Basın açıklamasının okunmasının ardından kalabalık dağıldı.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU ÜYESİ GENÇLER EYLEMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2010 Pazar 11:54:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 11:19:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?