1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

KEKA yönetimi toplandı

KEKA YÖNETİMİ AFYONKARAHİSAR'DA BİR ARAYA GELDİ

Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ile Uşak illerini kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı (KEKA) Yönetim Kurulu Başkanı Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, iki ay içerisinde Bölge Gelişim Planını tamamlayıp Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) sunacaklarını ifade etti. Merkezi Kütahya'da olan ve Afyonkarahisar, Manisa, Kütahya ile Uşak illerini kapsayan KEKA 2010 yılı 6'ıncı yönetim kurulu toplantısı Afyonkarahisar Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleşti. Yönetim Kurulu Başkanı Kütahya Valisi Şükrü

Kocatepe başkanlığında yapılan toplantıda, 14 gündem maddesi ele alındı. Toplantı sonunda gazetecilere konuşan Vali Şükrü Kocatepe, "Bu yıl içerisinde bir an önce planlamaları tamamlayarak proje çağrısına çıkmak istiyorduk. Ancak, DPT öncelikle bölge gelişim planının hazırlanmasını ve bundan sonra gelecek projelerinde Bölge Gelişim Planı olma zorunluluğu olduğu için yönlendirilmesi isteğinde bulundu. Dolayısıyla şu an Bölge Gelişim Planı'nın hazırlanması ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Çalışmalarda belli bir olgunluk derecesine geldiklerini vurgulayan Kütahya Valisi Kocatepe, önümüzdeki iki ay içerisinde Bölge Gelişim Planı'nı tamamlayıp DPT'ye sunacaklarını söyledi. Bu sene ödeneği aldıktan sonra projelerle ilgili çağrıya çıkma hakkını kazanmış olacaklarını anlatan Kocatepe, şöyle konuştu: "Biz kendi inisifiyatimizden ziyade DPT'nin yönlendirmesi ile çalışmalarımızı sürdürme zorunluluğumuz olduğu için onların verdiği takvime bağlı çalışmaları sürdürüyoruz. 25 Temmuz 2010 tarihi itibariyle kalkınma ajanslarının kuruluşu ile ilgili kanun uyarınca yönetim kurulu başkanlığımızı Manisa Valisi Celalettin Güvenç'e devrediyoruz. Bundan sonraki toplantıyı 13 Ağustos Cuma günü Uşak'ta yapacağız. Artık peteği oluşturduk. Bundan sonra içinin doldurulması, balın yapılması kaldı. Onu da iki ay içerisinde tamamlayacağız."

DESTEK OFİSLER

KEKA'nın merkez teşkilatı dışında ayrıca illerde de yatırım destek ofisleri oluşturulduğunu anlatan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, bu ofisler vasıtasıyla merkezle rölasyonun sağlanacağını söyledi.

Yönetim kurulundaki her üyenin sorumluluk anlayışıyla gelişmeleri değerlendirdiğini, gereğinde eleştirilerini dile getirdiklerini anlatan Vali Haluk İmga, şunları söyledi: "Şu an önümüzdeki en önemli faaliyet alanı olarak bölge kalkınma planının yer aldığını görüyoruz. Plan hiyerarşisinde zaten ulusal planların bir altındaki kategoride yer alır bölge planları. Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekli altyapıyı oluşturuyor. İllerde çalıştaylar düzenleniyor. Neticede tablonun geneli ortaya çıkacak. İnşallah,

aralık ayından itibaren teklif çağrısına çıkacağız." Toplantıya Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa, Uşak valileri, belediye başkanları, il genel meclisi başkanları, ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

KEKA YÖNETİMİ AFYONKARAHİSAR'DA BİR ARAYA GELDİ
KEKA YÖNETİMİ AFYONKARAHİSAR'DA BİR ARAYA GELDİ
KEKA YÖNETİMİ AFYONKARAHİSAR'DA BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 17:55:04
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 19:39:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?