1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kent ormanı tamamlanıyor

TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI

Afyonkarahisar'da inşaatı tüm hızıyla devam eden Türkiye'nin ilk büyük kent ormanı olan Zafer Kent Ormanı'nın yüzde 95'lik bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Afyonkarahisar merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulanan ve 1 milyon 500 bin metre kare alana yapılan Zafer Kent Ormanı içerisinde her kesime uygun alanlar bulunuyor. Afyonkarahisar'a Türkiye'nin en büyük kent ormanını inşa etmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, içerisinde değişik aktivitelerin gerçekleştirileceği bölümler de olduğunu söyledi.

Türkiye'de kent ormanları arasında örnek bir proje olarak gösterilen Zafer Kent Ormanı'nın Afyonkarahisar'a yakışır bir duruma getirmek için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Mere, ormanda değişik türde ağaçların yanısıra 500 kişilik anfi tiyatro, 4 otopark, kahvaltı evi, tırmanma yolu, kır lokantası, Yörük çadırı, çeşmeler, en yüksek yerde sultan seyirliği, yürüyüş yolları, yel değirmeni, büyük şelale, göletler, köy meydanı ve satış üniteleri bulunacağını bildirdi.

Zafer Kent Orman'ının Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı ile 10 Ekim tarihinde hizmete açılacağını belirten Mere, kent ormanındaki çalışmalarda sona yaklaşıldığını bildirdi.

TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2010 Perşembe 16:19:02
Güncelleme :30 Eylül 2010 Perşembe 16:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?