1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kent ormanında geri sayım

TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin ilk büyük kent ormanı Afyonkarahisar'a yapılıyor. Zafer Kent Ormanı adını alacak olan kent ormanının yüzde 80'lik bölümü tamamlandı.

Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Zekeriya Mere, Türkiye'nin ilk büyük kent ormanını şehir merkezine 3 kilometre uzaklığa yaptıklarını söyledi. 1 milyon 500 bin metrekare alana yapılan kent ormanının içerisinde birbirinden değişikliklerden oluştuğunu belirten Zekeriya Mere, kent ormanı çalışmalarını yerinde inceleyerek kent ormanının Ekim ayı içerisinde faaliyete geçeceğini ifade etti.

Türkiye'nin ilk büyük kent ormanını Afyonkarahisar'a yaptıklarını anlatan Mere, şunları söyledi: "1 milyon 500 bin metrekare alana yapılan kent ormanında kahvaltı evi, kır lokantası, yörük çadırı, çeşmeler, tuvaletler ve en tepesinde sultan seyirliği, tırmanma yolu, yürüyüş yolları, yel değirmeni, 500 kişilik çim antik tiyatrosu, 4 adet otopark, büyük şelale, göletler, köy meydanı ve satış üniteleri, değişik türde binlerce ağaç bulunuyor. Ağaçlar içerisinde meyve ağaçları da var. Belli yerlerde asma bahçeleri oluşturduk. Binlerce gül aldık ve gül bahçeleri oluşturacağız. Burada dikili olan tüm ağaçları damlama sulama sistemi ile sulanıyor. Şu an kent ormanı yüzde 80 oranında tamamlandı. Yeşillendirme ve yolların kaplamasına da devam ediliyor."

Kent ormanı tam olarak bittiğinde göze ve gönle hitap eden bir yer olacağını kaydeden Mere, Afyonkarahisar halkının en çok tercih edeceği yerin kent ormanı olacağını ifade etti. Zekeriya Mere, kent ormanının birbirinden güzel aktivitelere de ev sahipliği yapacağını sözlerine ekledi. Mere, kent ormanını ziyaret eden AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba'ya çalışmalar hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
TÜRKİYE'NİN İLK BÜYÜK KENT ORMANI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:35:02
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 18:13:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?