3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Keser güven tazeledi

2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda tek listeyle seçime giren Mustafa Keser, yeniden başkanlık görevine seçildi.

Bin 285 üyesi bulunan 2. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, 2008 yılına ait olağan genel kurul toplantısını Esnaf Odalar Birliği binasının toplantı salonunda gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök, Esnaf Odalar Birliği Başkanı İbrahim Kavas, çok sayıda kooperatif üyelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, tek liste halinde seçime giren mevcut Başkan Mustafa Keser, üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden güven tazeledi.

Mustafa Keser'in listesi ise yönetim kurulu asil üyeleri Ömer Yeşilyurt, İsmail Çevrin, Halil Acar, Hasan Fırın, yedek üyeleri Ramazan Çelik, Mustafa Danışmaz, Mustafa Tan, Süleyman Olurer, Hüseyin Koca, Denetim Kurulu asil üyeleri Hayati Altıntaş, Orhan Demir, Bekir Koçak, yedek üyeleri ise Halil Öztürk, Ahmet Canıtez ve Haydar Kaplan olarak belirlendi.

Olağan Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Keser, görev süresi boyunca sanayi esnafı için önemli hizmetler yaptıklarını dile getirerek, "Sınırlı Sorumlu Afyon 2. Küçük Sanayi Sitemizin kurucularına ve kooperatifimizin kuruluşundan bugüne idare ve yönetimlerde yer alan yönetici arkadaşlarıma ve Afyonkarahisar halkı için çalışan, hizmet veren kamu kuruluşlarına ve bizlere yardım eden devlet büyüklerimize teşekkür ederim. Bizlere güvenerek görev verdiğiniz tarihten bu güne kadar sizlerin güvenini sarsmamaya özen gösterdik. Sizlere vermiş olduğumuz bütün sözleri yerine getirmenin çabası içinde olduk. Olumsuzlukları yok etmeye çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Bugün burada yönetim kurulumuzun kooperatif yararına olacak, bütün konuları gündem olarak sizlerle paylaşacağız. Olumlu kararlar alarak bütün olumsuzlukları ortadan kaldırmak istiyoruz. Bu amaca dayalı olarak sizlerin görüş ve düşüncelerini alarak oldukça hoşgörü ve sabırla, makul en kısa sürede yerine getirmek yönetimimizin başarısı olacak, bizlere vereceğiniz destek ile sizlerin verdiği kararlar çerçevesinde çalışmalarımız sürecekti"r diye ifade etti.

Daha sonra 2008 yılı faaliyet raporunu okuyan Başkan Keser, ferdi tapusunu almayan 150 üyeden 100 civarında üye kaldığını belirterek, "Yapı Kullanma İzin Belgesi almayan 88 adet üyelerimizin İnşaat Yapı Ruhsatı ve İmar Çaplan Teknik uygulama sorumlusu bulunarak süresi yenilettirilmiştir. Şu an yaklaşık Yapı Kullanma İzin Belgesi almayan 60 adet üyelerimiz kalmıştır. 22 Haziran 2008 tarihinde yapılan 2007 hesap yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın 11. maddesi gereği sanayi sitemiz kavşak için kooperatifimiz uhdesinde bulunan toplam 5 bin 440 metrekare taşınmazın belediyeden rayiç bedeli üzerinden üçüncü şahıslara açık artırma usulü ile toplam 254 bin 586 liraya satılmıştır. Özel mülk olan 4 bin 911 metrekare bir metrekaresi 50 liradan alınan tarlaya 245 bin 500 lira ödenmiş ve belediye tarafından kavşak yapılmış olup hizmete açılmıştır" diye konuştu.

Daha sonra sosyal tesislere ve sanayi içerisindeki kurum çalışmalarına değinen Keser, "Sosyal Tesisler 2. etap çarşı grubu 6 nolu dükkana PTT şubesi geçici olarak hizmete açılmıştır. Ayrıca posta çeki hesabı da açtırarak üyelerimizin aidat yatırma kolaylığı ve tüm esnafımıza bütün ödemelerinde kolaylıklar sağlanmıştır. Toplu taşıma aracı olarak Tureks firması Sahipata Mahallesi'ne girmeksizin sanayi sitemizin idare binası önüne kadar esnaflarımıza hizmet vermesi gerçekleşmiştir. Sanayi sitemizdeki esnaflarımızın sıkıntılarını, dertlerini idare binasına aktarmak için 145 adet blok başkanı seçilmiştir. Her ayın son cuma günü toplantı yapılmaktadır. Ana sözleşmemizin 10. maddesinin 5. fıkrasından sonra gelmek üzere sanayi sitesinde tapu devri yoluyla işyeri satın alan ve ortaklık vasıflarına haiz olmayan gerçek ve tüzel kişilerin de site bütünlüğünün bozulmamasına ilişkin olarak işyerlerinin meslek gruplarına göre kullanacaklarına dair bir taahhütname ibraz etmek koşulu ile kooperatife ortak
olabilmeleri hükmü gerçekleştirilmiştir" diye ifade etti.

2. Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanlığı seçimlerine katılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, sanayi çarşısı sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini ifade ederek, "2. sanayi sitesi yıllar önce kuruldu. Kuruluşunda emeği geçen başkanları tebrik ediyorum. Tabi aksayan yönleri var. Yönetim kurulumuz bütün gücüyle çalışıyor. Seçimlerden önce İkinci Küçük Sanayi Sitemizi gezerek tüm esnafımızın sıkıntılarını dinledik ve projelerimiz hakkında sözler verdik. Gelecek sene inşallah tüm yollarımızı kilitli parke ile kaplayacağız. İkinci Küçük Sanayi Sitemizde yol sorunu var diye dönüp arkamıza bile bakmayacağız. Bin 250 civarında dükkan var, üçte biri dolu, üçte ikisi boş. Böyle bir şey olamaz. Buranın yol sorununu çözdüğümüz zaman güzelleştirmeler, yeni düzenlemeler yaptığımız zaman küçük sanayi esnafımızın buraya geleceğinden eminiz" dedi.
Başkan Mustafa Keser, genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alarak yeniden seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 22:50:38
Güncelleme :20 Haziran 2009 Cumartesi 23:00:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?