1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Kesici alet operasyonu!

AFYONKARAHİSAR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN OPERASYON

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ve Maliye'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda yapımı, satışı, bulundurulması ve taşınması kanunla yasaklanan çok sayıda alet, kama, hançer ve boğma teli ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte son zamanlarda meydana gelen adli olaylarda bıçak kullanımının arttığını ve bu suçlarda kullanılan bıçakların ilde imal edilerek av bayilerince satıldığını tespit etti. Yürütülen çalışma neticesinde Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu kapsamında yapımı, satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaklanan 'kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta' ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin imalat ve satışını yapan 15 iş yeri tespit edildi.

45 emniyet personeli ve Maliye Vergi Denetim memurlarının 7 mahallede düzenlediği eş zamanlı operasyonda çeşitli boyutlarda 158 adet bıçak, 3 adet kılıç, 2 adet hançer ve 1 adet kasatura ele geçirildi. Operasyon sonucu ele geçirilen malzemelerin kriminal laboratuvar incelemesine gönderildiği ve buradan gelecek neticeye göre adli işlemlerin devam edeceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 18:46:03
Güncelleme :18 Şubat 2010 Perşembe 10:08:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?