2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kimsesizlerin annesi

Afyonkarahisar'da yaşayan 100 yaşındaki Hatice Ceylan, Türk Anneler Derneği tarafından "Yılın Annesi", Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından da "Kimsesizlerin Annesi" seçildi.

1962-1971 yılları arasında Afyon Merkez Yetiştirme Yurdu'nda çalışan ve 2 kızı, 2 oğlu, torunları hatta torunlarının torunları olan Hatice Ceylan, 500'ün üzerinde çocuğa da annelik yapıyor.

O dönemlerde yetiştirme yurdunda kalan çocukların çamaşırlarını yıkayan Ceylan, "O günler çok güzel günlerdi. Yurtta kalan çocuklar için anne sevgisi ve şefkati çok önemlidir. 500 çocuğa anne şefkatini aratmamak için elimden geleni yaptım. Çocukların hepsini kendi çocuklarım gibi sevdim. Hiçbir zaman ayrım yapmadım.
Yurttan emekli olup ayrıldıktan sonra da beni unutmadılar. Ben onları çok seviyordum, onlarda beni çok seviyorlardı. Şimdi hala ziyaretime gelen çok sayıda çocuğum var. Beni unutmamaları ve ziyaret etmeleri çok güzel. Yurttan ayrılan çocuklarla bağlarımı hiç koparmadım. O dönemleri hatırladıkça bazen gözlerim doluyor" dedi.

Bu arada, Afyonkarahisar Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şerafettin Gerçekçi, Başkan Yardımcısı Ünal Yılmaz ve dernek üyesi emekli postacı Mehmet Çelik, Anneler Günü nedeniyle elinde büyüdükleri Hatice nineyi ziyaret etti.

Hatice Ceylan'ı hiçbir zaman unutmadıklarını belirten Gerçekçi, "O yurtta kalan her çocuğa kendi çocuğu gibi baktı. Bize annelik özlemi çektirmedi. Hepimizin üzerinde çok büyük hakkı var. Onun hakkını ödeyemeyiz. Fırsat buldukça kendisini ziyaret
ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 16:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?