4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Kışlacık Köyü sakinleri kızgın

Köylerinde yaşayan bazı kişilerin organlarını sattıkları için gündeme gelen Kışlacık köyü sakinleri, gazetelerde ve televizyonlarda çıkan haberlere yönelik basın mensuplarına tepki gösterdiler. Köylüler, üç beş kendini bilmezin mafyaya böbrek satmasıyla köylerinin isminin lekelendiğini söyledi.

Köy sakinlerinden Galip Koç, elindeki gazete ile basın mensuplarının yanına gelerek bu yapılan haberin köyün adını kötülemekten başka bir şey olmadığını söyledi. Bütün köylülerin böbrek satıyormuş gibi lanse edilmesinden dolayı duyduğu tepkiyi basın mensuplarına dile getiren Galip Koç, "Köyü bu duruma düşürenler utansın" dedi.

Kışlacık köyünde üç ailenin organlarını sattığını fakat bunun tüm köyün satıyormuş gibi görülmesine bir anlam veremediğini söyleyen Koç, haber yapılmasına karşı olmadığını ama tam bir netice elde edildiğinde haber yapılmasını basın mensuplarından istedi.

Olayın gerçekleştiği gün basın mensuplarına rant için haber verildiğini iddia eden Galip Koç'un sözü üzerine basın mensupları bunu rant için değil haber için yaptıklarını Türkiye'nin çeşitli yerlerinde haberler yapıldığını da dile getirdiler. Basın mensupları, görevlerini yerine getirdiklerini söyleyerek emekçi olduklarını ifade ettiler.

Diğer bir köylünün yapılan haberler sonrası katliam çıkacak sözüne karşılık olarak Koç, "Katliam falan çıkmaz. On sene önce bu köyde fakir sayısı iki veya üçtü. Ben bu köylüyüm. Çıkan bu tür haberlere üzülüyorum" dedi.

Köylüler ile basın mensupları arasındaki tartışma esnasında "köylünün mafyadan korktuğu" yönündeki habere de köylüler tepki göstererek "kimse köyümüzde mafyadan korkmaz. Biz ırzımıza düşkün adamız. Köyden ayrılarak çalışmaya giden adamın ne yaptığını nereden bilebiliriz. Böyle yaparak köyün adını lekelemeye gerek yok" dediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 18:50:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?