1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

'Kızım ihmal kurbanı oldu'

ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ

Afyonkarahisar'ın Erenler köyünde yaşayan Halil Durgut, 2 yaşındaki kızının doktor ihmali sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek hukuk mücadelesi başlattı.

2 yaşındaki kızı Şerife Sultan Durgut'u sarılık olduğu şüphesiyle Afyonkarahisar'da Özel Fuar Hastanesi'ne götürdüğünü belirten Halil Durgut, "Özel hastanedeki doktor önemli olmadığını söyledi. Bunun üzerine eve döndük. Ancak kızım 3 gün sonra kusmaya başladı. Yine aynı özel hastaneye götürdük, doktor yine birkaç ilaç yazıp, önemli değil diye eve yolladı. Kızım biraz iyileşir gibi olunca aşı yaptırmak için sağlık ocağına gittik. Buradaki doktor kızımın sarılık olduğunu söyleyerek aşı yapmadı. Bunun üzerine Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne gittik. Burada kızıma sarılık teşhisi kondu ve Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi'ne sevk edilmesi gerektiğini söyledi" diye konuştu.

 

"AMBULANSA GEREK YOK, OTOBÜSLE GİDİN"

Kızının Eskişehir'e ambulansla sevk edilmesini istediğini anlatan acılı baba Halil Durgut, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Bizi bir ambulans ile göndermelerini istedim ama doktor, 'Gerek yok, otobüsle gidin' dedi. Eşimle sabaha kadar hastanede bekledik ve otobüsle Eskişehir'e gittik. Osman Gazi Tıp Fakültesi'ne geldiğimizde doktor beyin kanaması geçirdiğini söyleyerek kızımı yoğun bakıma aldı. Kızım 3 ay yoğun bakımda kaldı. Buradaki doktorlar geç kalındığını söylediler. Özel Fuar Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ndeki doktorların yaptığı hatayı kızım canı ile ödedi".

 

HASTA HAKLARI KURULU HAKLI BULDU

Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ndeki Hasta Hakları Birimi'ne başvurduğunu söyleyen Halil Durgut, "Hasta Hakları Kurulu, 'hasta hakları ihlali'nin olduğuna yönelik rapor verdi. Ben de raporla birlikte mahkemeye başvurdum. Şu anda konu yargıda. Biz yandık, başka anne ve babalar yanmasın" diye konuştu.

 

"SAĞLIK BAKANI'MA SESLENİYORUM"

Halil Durgut'un eşi Sultan Durgut, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenerek, kızını ihmal nedeni ile öldüren doktorların yargılanmasını istedi. Anne Sultan Durgut, "Kızım hiç aklımdan çıkmıyor. Onu unutamıyorum. 2 yıl kızımı öptüm ve kokladım. Şimdi öpüp ve koklayamıyorum. Sağlık Bakanı'mızdan rica ediyorum, bu ihmalin sorumluları yargılansın. Kızım geri gelmez ama hiç olmazsa o doktorların yargılandığını bileyim, içim ferahlasın. Belki bizim gibi başka aileler de vardı. Onlar belki seslerini

çıkaramıyorlar. Ama biz bu ihmale göz yummayacağız. Doktorları mahkemeye verdik" dedi. Anne Sultan Durgut, kızının fotoğrafını öperek acısını hafifletmeye çalıştığını ifade etti.

Öte yandan, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, konu ile ilgili bilgisinin olmadığını ve konuyu araştıracağını söyledi.

ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
ACILI BABANIN HUKUK MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 16:48:04
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 11:12:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?