3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

'Köy dünyaya rezil oldu!'

Organ mafyasının, Kışlacık köyünde bazı kişilerin böbreğini para karşılığında aldığı iddiası köylüleri ayağa kaldırdı.

Afyonkarahisar'ın Kışlacık köyü sakinleri, köylerinden birçok kişinin böbreğini organ mafyasına satmasına tepki gösterdi.

Bazı köylülerin böbreklerini organ mafyasına sattıkları ileri sürülen Kışlacık köyünde, köyün isminin kötü şekilde gündeme gelmesinin üzüntüsü yaşanıyor. Köylüler, böyle bir olay karşısında Türkiye'nin yanı sıra bütün dünyaya rezil olduklarını düşünüyor. Afyonkarahisar merkeze bağlı 900 nüfuslu Kışlacık köyü muhtarı Ahmet Demir, dört dönemdir muhtarlık yaptığı köyünde böyle bir talihsiz olayın yaşanmasına üzüldüğünü söyledi.

Köyün isminin bu tür olaylarla anılmasını istemediklerini ve köyün dünyaya rezil olduğuna dikkat çeken Ahmet Demir, köyde kaç kişinin böbreğini sattığını bilmediklerini, böbreğini satanların da maddi durumlarının çok da düşük olmadığını belirtti.

Köyde 1989 yılından beri muhtarlık yapan ve köydeki birçok kişinin maddi durumlarının yetersiz olduğunu ancak böbreğini satanların maddi durumlarının ise çok kötü olmadığını anlatan Muhtar Ahmet Demir, şöyle konuştu: "Buradan, 'Antalya'ya, İzmir'e çalışmaya gidiyorum' diyorlar. Oralarda ne yaptıklarını bilmiyoruz. Polis ve jandarma bu olayı devamlı takip etti. Yaklaşık bir yıldır bu takip devam ediyor. Köyün maddi durumu iyi değil. Neden böyle bir şey yaptıklarını da bilemiyorum. Olaya karışan kişilerin sayısını bilemiyorum ama bazılarının yeşil kartları var. Olayla ilgili altı kişi Antalya'ya götürüldü. Bu olay köyümüzü rezil etti. Biz de istemiyoruz böyle olmasını. Bu kişilerin ne kadar borcu olduğunu bilmiyorum."

Belki kredi kartı borçları olabileceğini anlatan muhtar Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Bazıları belki bu yüzden böbreğini verdi, belki başka bir şeye borcu var bundan dolayı verdi ama sebebini bilemiyorum. Millet kredi kartına yükleniyor. Benim de kartım var. Bu kartı ortadan kaldırsalar daha iyi olacak. Herkesin borcu var. Borcu olanın böbreğini satması mı lazım. Köyde çalışarak herkes karnını doyurur. Olaya karışan kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. Bir kişi köydekileri ayartmış ve iletişim kurmuş. Böylelikle böbreklerini vermişler."

KÖYÜN ADI ÇIKTI
Muhtarlık Azası Ahmet Yıldırım ise, köyün isminin bu şekilde duyulmasından dolayı herkesin rahatsız olduğunu belirterek, "Böyle bir olay yaşanmasını istemezdik" dedi. Köy sakinlerinden İbrahim Koç da, köylülerin işsiz olduğunu ve çalışmak için başka yerlere gittiklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Borca girmiş, kredi kartı borcu olanlar varmış. O yüzden böbreğini vermiş. 100 milyarda borcum olsa saçımın telini bile satmam. Borç ödenir, bunun mazereti olmaz."

REZİL OLDUK
Tarım ve hayvancılığın yanı sıra büyük şehirlerde çalışarak geçimini sağlayan 750 nüfuslu köylerinin isminin bu tür olaylarla anılmasına tepki gösteren bir köylü ise basın mensuplarına, "Keşke başka bir haber yapmaya gelseydiniz. Gurur veren bir haber yapmaya gelseydiniz biz de seve seve röportaj yapardık. Köy dünyaya rezil oldu" diye dert yandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2009 Çarşamba 14:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUSTAFA CDH IP: 212.174.243.xxx Tarih : 1.10.2009 11:23:17

valla muhtar seni değil tüm afyonluları rezil olduk ben şırnak cizre devlet hastanesinde çalışıyorum gelen giden hayırdır sizin afyonda neler oluyor deyince bizim burda açıkçası zorumuza gidiyor afyona selam...