1
Mayıs
2024
Çarşamba
AFYONKARAHİSAR

Köy ekmeği arabaya bindi

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ YENİLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

Afyonkarahisar'da muhtelif yerlerde kötü şartlarda satışı yapılan geleneksel köy ekmeği artık özel yapım arabalarda satışa sunuluyor.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, köy ekmeği satışı için özel olarak yaptırılan 33 arabanın 6'sını sahiplerine teslim etti. Geri kalan arabalar da belediye personeli tarafından en kısa sürede sahiplerine dağıtılacak. Ekmek araçlarının teslimi için belediye önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin daha modern ve temiz hale gelmesi için yapılan çalışmalara bir yenisini daha eklediklerini ifade etti. Daha önce modern duraklar, billboardlar ve yeni simit arabalarıyla Afyonkarahisar'a renk kattıklarını anlatan Başkan Çoban, son olarak yıllardır üretilen ev ekmeği için yeni araba yaptırdıklarını söyledi. Afyonkarahisar'lı esnaflar tarafından 33 araba imal edildiğini dile getiren Çoban, "Yıllardır üretilen geleneksel köy ekmeği (ev ekmeği) şehrimizin muhtelif yerlerinde çok kötü şartlarda satışa sunuluyordu. Artık köy ekmekleri temiz ve hijyen bir ortamda satılacak. Her aracımızın bir numarası ve satıcısının kimliği olacak. Bu uygulamayla büfelerimiz güzelleşirken, satış yeri de tespit edilecek. Tespit edilen bölgeler dışında ev ekmeği satışının yasaklanmasına gidilecek. 900 liraya mal olan araçların ödemelerinin taksitlerini ekmekçilerimiz kendisi belirliyor ve ödemelerini ona göre yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Simitçi ve ekmekçilerden sonra kaymakçılarda da bir düzenlemeye gideceklerinin altını çizen Çoban, "Kaymaklarımız şehrin muhtelif bölgelerinde poşetler içerisinde gayri sıhhi şartlarda satılıyor. Araçlara buzdolabı hüviyeti nasıl kazandırabiliriz onun çalışmaları içerisindeyiz. Bu çalışma gerçekleştiğinde araçlarımız vitrinli buzdolabı gibi üretilecek ve Otpazarı Camii yanındaki boşlukta vatandaşımıza hizmet verecek" dedi.

Konuşmaların ardından emek araçları sahiplerine teslim edildi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ YENİLİKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 20:44:03
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?