2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

Afyon İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan yol kontrol ve araç aramasında sahte kredi kartı yapan bir şebeke yakalandı.

Çay-Dinar Karayolu kavşağında Afyon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol ve araç kontrolleri sırasında 35 HH 499 plakalı otomobilde yapılan aramada, 15 adet sahte kredi kartı, sahte kredi kartı yapımında kullanılan 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet şifre kodlayıcı ve kaydedici cihaz, 1 adet adaptör, 2 adet bilgisayar disketi, 3 adet nüfus cüzdanı, 4 adet cep telefonu, 11 adet cep telefonu sim kartı ele geçirildi.

Otomobil içerisinde bulunan Z.Y., K.A. ve B.Ç. ise gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili olarak Afyon İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan geniş çaplı araştırmalarda şahısların organize bir şekilde uluslararası kredi kartı dolandırıcılığı yaptıkları belirlendi. Olayın ardından İstanbul’da yapılan operasyonlarda ise şebekenin lideri F.Ş., M.C. ile Kongo uyruklu N.S.’nin yakalandığı açıklandı. Şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise 13 adet sahte kredi kartı, 15 adet muhtelif miktarda sahte ABD Doları, 1 adet diz üstü bilgisayar, 1 adet elektronik daktilo, 200 adet kredi kartı numarası ele geçirildi. Yakalanan şahıslarla ilgili tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Şebekenin Avrupa ülkeleri ile ABD’ye mensup şahısların kredi kartlarını kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri, ayrıca yurt içinde de sahte kredi kartlarıyla çok sayıda işyerinden alışveriş yapıp para çektikleri tespit edildi.

AFYON (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 11:23:11
Güncelleme :28 Aralık 2004 Salı 14:45:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?