3
Mayıs
2024
Cuma
AFYONKARAHİSAR

Kriz ne zaman bitecek?

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Haziran ya da Temmuz ayında krizin etkisini azaltacağına inanıyorum" dedi.

Veysel Eroğlu, partisinin Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a destek için Afyonkarahisar'a geldi. Bakan Eroğlu, hükümet tarafından alınan tedbirler sayesinde krizin Haziran ve Temmuz aylarında etkisini azaltacağını söyledi.

Afyonkarahisar şehir merkezinde esnafı ziyaret eden Bakan Eroğlu, çok sayıda vatandaşla konuşma imkanı buldu. Bakan Eroğlu'na İstanbul'dan geldiğini söyleyen bir vatandaş oyunu AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tan yana kullanacağını söyledi. Seçim sandığına sahip çıkmanın büyük önem taşıdığına temas eden bir esnaf, Çoban ve ekibine 29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde başarılar diledi.

BAKAN İLGİDEN MEMNUN KALDI
Seçmenin Burhanettin Çoban'ı sevdiğini ifade eden Eroğlu, esnaf ziyaretinde hemen herkesin memnuniyet belirtmesinin kendilerini sevindirdiğini ifade etti. Her yörede AK Partili Belediye Başkan adaylarına destek verildiğini gözlemlediklerini anlatan Eroğlu, şöyle konuştu: "Vatandaş da yoğun bir sevgi var. Bizde çalışıyoruz kalbimiz Afyonkarahisar için atıyor. Afyonkarahisar'ın yiğit delikanlısı burada. Gece gündüz çalışan büyük projeleri olan bir adayımız. Hakikaten kendisi vizyon sahibidir. Biz sadece projeleri konuşuyoruz. Bazı uygun olmayan etik olmayan konuşmalar yapanlar oluyor. Onlara cevap vermek durumunda değiliz yani. Hoş bir şey değil polemiğe asla girmiyoruz."

"Bizim işimiz vatandaşla başkası bizi alakadar etmiyor" diyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ne söylerlerse söylesinler vatandaşın muhalif kesimi iyi bildiğini ifade etti. Vatandaşların küresel ekonomik krizin bir an önce aşılması yönünde ortak talep tespit ettiklerini aktaran Eroğlu, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızda bu konuyla ilgili olarak memnun olduğumuz husus; 'Bu kriz sizin kriziniz değil' denilmesidir. Bu kriz dünya çapında bir krizdir. Krizi atlatmak için bir takım tedbirler alıyorsunuz ama biraz daha tedbir alın. Seçimlerden sonra inşallah piyasalar rahatlayacak şeklinde görüşleri var. Bilhassa Haziran, Temmuz aylarında krizin etkisini azaltacağına inanıyorum. Bir takım kredi muslukları açıldı bilindiği üzere."

KOBİ'lere güzel imkanlar sağlandığını anlatan Eroğlu, "İş çıkarmaları önlemek için hükümetimiz ciddi tedbirler aldı. İnşallah en az hasarla ülkemiz bu krizi atlatacak" ifadelerini kullandı.

AFYONKARAHİSAR'IN SANAYİ MERKEZİ OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUZ
AK Parti hükümetinin küresel ekonomik krizle ilgili ciddi tedbirler aldığını söyleyen Veysel Eroğlu, en büyük problemin istihdam problemi olduğunu anlattı.
Afyonkarahisar'da teşviklerin devam ettiğini hatırlatan Eroğlu, şehirde yeni sanayiler, teknolojik sera gibi oluşumlarla dünyanın termal sağlık merkezi haline gelinmesi için gayret edildiğini söyledi.

Muhteşem bir çalışmanın süre geldiğine temas eden Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Teknolojik sera da şu an 354 kişi çalışıyor. Burada birkaç tane teknolojik sera kurulmaya başlandı. İstihdam demek ihracat demektir. Afyonkarahisar'ın ilk defa kesinlikle yıldızı parlak. Arzumuz özellikle şudur ki Afyonkarahisar'da fark biraz daha açılsın istiyoruz, elimiz güçlensin hükümetimizden en büyük destek ve yardımı alma noktasında. Hiçbir şehre nasip olmayan bir durum var."

Çevre ve Orman Bakanı olduğunu hatırlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Plan Bütçe Komisyon Başkanı Sait Bey. Afyonkarahisar'da 5 milletvekilimizin 5 ayrı işi var. 2002 ve 2008 yılları arasında yıllara göre yatırım listesini aldık. Arada dağlar kadar fark var. Geçmişte 19 trilyon yol yatırımı yapılırken duble yollara 199 trilyon yatırım gerçekleştirilmiş. Aradaki fark 10 kat. Bunlar Afyonkarahisar'da beş milletvekilinin kardeşçe aramızdan su sızmadan çalıştığımız için oluyor."

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 21:24:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?