4
Mayıs
2024
Cumartesi
AFYONKARAHİSAR

Krize inat alışveriş

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve beraberindeki protokol heyeti, "Kriz Varsa Çare De Var" kampanyası çerçevesinde Uzun Çarşı'da alışveriş yaptı.

Afyonkarahisar protokolü, Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından başlatılan ve tüm yurt genelinde ticaret odalarının ilgi gösterdiği "Kriz Varsa Çaresi De Var" kampanyası bünyesinde Uzun Çarşı'da alışverişe çıktı.

Alışverişe Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga başta olmak üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hüsnü Serteser, sendika başkanları ve vatandaşlar da katıldı. Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga ve beraberindeki protokol heyeti ilk olarak çarşı içerisindeki şekerlemeciye girdi.

Vali İmga ve ATSO Başkanı lokum ve kıtır helva aldı. Daha sonra et ve et mamulleri satan kasaba giren protokol üyeleri, burada Afyonkarahisar'ı dünyaya tanıtan sucuğundan satın aldı. Protokol heyetine çarşı esnafı çeşitli ikramlarda bulundu. Sucuk ve lokum alan protokol heyeti, dinlenmek için çarşı içerisinde bulunan çay bahçesi tercih etti.

Bu tür kampanyaların yararlı olacağına değinen Vali İmga, krizin aşılması için elbirliğiyle mücadele edilmesinin şart olduğunu söyledi. Vali İmga, "Hepimizin de bildiği gibi küresel kiriz dünyayı etkisi altına aldı. Kriz bir süredir dünyada hissediliyor. Ülke olarak ekonomik krizden en az zararla kurtulma çapasındayız. İnsanlarımızda krize yönelik birlik beraberlik içerisinde topyekün hareket halindedir. Gerek hükümetimiz gerekse vatandaşımız ellerinden gelen çabayı gösteriyorlar. Biz de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın himayesinde başlatmış olduğu 'Kriz Varsa Çaresi De Var' kampanyası çerçevesinde bugün belediye başkanımız, ATSO Başkanımız, borsa başkanımız ve bütün esnaf ve memur kuruluşlarımızın çok değerli başkanlarıyla ilimizin ticari merkezi olan Uzun Çarşı'da esnafımızı ziyaret etmeyi ve ticaret yapmayı amaçladık. O nedenle buradayız. Ben bütün insanlarımıza ülkemizdeki ticari hareketliliğin devam ettirmeleri çağrısında bulunuyorum. Esnafımıza da bol kazançlı günler diliyorum. Son günlerde basınımıza da yansıyan bazı ekonomik haberlerinde geçtiğimiz günlerde kapasite kullanım alanının yüzde 70'in üstüne çıktığı yazıldı. Bugünkü gazetelerde batık çeklerde aralıklarla yüzde 10'nu seyreden oranın şuanda yüzde 7'lere indiği ifade ediliyor. Bunlar ekonomide çok önemli gelişmelerdir. İnşallah bu gidişin ülkemize kısa sürede eski potansiyeline, eski güçüne ulaşacağı inancındayım" dedi.

Protokol heyetinin çarşılarından alışveriş yapmasından memnun olan esnaf, bu tür alışverişlerin belirli aralıklarla yapılmasının uygun olacağını söylediler. Krizi aşmanın kolay olmadığını savunan çarşı esnafı, fiyatları yüzde 50'ye kadar indirdiklerini fakat yinede alışverişe gelenlerin sayısının düşük olduğunu belirttiler. Geçen haftaya göre işlerinin biraz daha iyi olduğunu da sözlerine ekleyen çarşı esnafı, kendilerini kriz ortamında yalnız bırakmayan Vali Haluk İmga ve protokol heyetine teşekkür etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 09:27:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?