2
Mayıs
2024
Perşembe
AFYONKARAHİSAR

Kurban Bayramı'nda açık görüş

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Adliye Sarayı'nda basın mensupları ile bir araya geldi.


Cumhuriyet Başsavcısı Erol, Adalet Bakanlığı tarafından alınan karar gereği tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar'da da Kurban Bayramı'nda Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'nde cezalarını çekmekte olan hükümlü ve tutukluların yakınlarının açık görüş ziyaretinde bulunabileceklerini belirtti.


Afyonkarahisar Kapalı Cezaevi'nde yatan 750 mahkumun aileleri ile huzurlu bir ortamda bayramlaşmaları için her türlü tedbirin alındığına dikkat çeken Cumhuriyet Başsavcısı Erol, "Cezaevinde kaldığı süre içerisinde kınama dışında disiplin cezası almayan tutuklu ve hükümlüler Kurban Bayramı'nda aileleri ile açık görüş yapabilecekler" dedi.

Mahkumların birinci derecede yakınlarının açık görüş kapsamına alındığını beyan eden Cumhuriyet Başsavcısı Erol, ikinci ve üçüncü derece yakınlarında akrabalık bağlarını ispat etmeleri durumunda açık görüş imkanından faydalanabileceklerini ifade etti. Cumhuriyet Başsavcısı Erol ayrıca, cezalarını çekmekte olan tüm hükümlü ve tutukluların bayramlarını kutladı. Açıklamanın ardından basın mensupları ile bir süre sohbet eden Cumhuriyet Başsavcısı Erol, Afyonkarahisar'da bir süredir görev yaptığını ancak
kendisini bir Afyonkarahisarlı olarak gördüğünü söyledi. Daha önce görev yaptığı il ile Afyonkarahisar'ı karşılaştırmasını isteyen basın mensuplarına hitaben Afyonkarahisar'ın daha önce görev yaptığı Kırşehir ilinden daha iyi bir konumda olduğuna değinen Erol, "Afyonkarahisar ile Kırşehir değil Antalya kıyaslanmalıdır" diye karşılık verdi.


Afyonkarahisar yerel basınını gayet dinamik bulduğunu anlatan Erol, sözlerine şöyle devam etti: "Afyonkarahisar'da 21 adet günlük gazete var, bu gayet iyi bir rakam. Görevim gereği her sabah bu gazeteleri okuyorum. Benim gözlemlerime göre Afyonkarahisar yerel basınının kalitesi üst düzeyde. Diğer illerin yerel basın organlarına göre iyi bir yerde. Baskı kaliteleri mükemmel renkli basım yapan gazetelerimiz mevcut. Ayrıca haberleri sunuş tarzı ve Türkçeyi kullanma biçimleri ile de kalitelerini gösteriyorlar. Afyon basınında bir ustalık göze çarpıyor."

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 14:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?